Egyre több lány esik kómába az alkoholtól Németországban

Egyre gyakrabban kerülnek kórházba a fiatalok, főképp a lányok az alkohol mértéktelen fogyasztása miatt Németországban a wiesbadeni statisztikai hivatal felmérése szerint.


A bor színe, a pohár alakja és mérete is befolyásolja, ki mennyit iszik

A bor színe, valamint a pohár alakja és mérete is befolyásolja, ki mennyit iszik. A fehér borból több kerül a poharakba, mint a vörösből - derült ki egy amerikai tanulmányból.


A másnaposság 29 évesen a legkínzóbb

A másnaposság 29 éves életkorban a legkínzóbb, akkor tart a legtovább - erre jutottak egy brit felmérés készítői.


Hatékony az indításgátló alkoholszonda Finnországban

Legalább 12 ezer esetben akadályozta meg az ittas autóvezetést az alkoholt érzékelő indításgátló szonda a finn statisztikai adatok szerint.


Törökország betiltotta az alkoholreklámokat és szigorított az eladáson

A török parlament pénteken betiltotta az alkoholreklámokat, és tovább korlátozta az alkoholos italok eladására vonatkozó szabályokat.


Az alkohol a harmadik vezető oka a betegségeknek és sérüléseknek világszerte

A kanadai Addiktológiai és Mentálhigiéniai Központ (CAMH) új tanulmánya szerint ma már az alkohol a harmadik vezető oka a betegségeknek és sérüléseknek globálisan, függetlenül attól, hogy a felnőttek többsége tartózkodik az alkoholfogyasztástól világszerte.


"Mérsékelt" alkoholfogyasztás

Az amerikai felnőttek többsége egyáltalán nem iszik szeszesitalt, ennek ellenére az alkoholfogyasztás továbbra is súlyos közegészségügyi gondot okoz az országban - állapította meg a Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics című szakmai folyóiratban közzétett felmérés.


Az alkohol árának emelése csökkenti a szeszes italok okozta halálesetek számát

Az alkohol minimális árának emelése szinte azonnal és jelentősen csökkenti a szeszes italokkal kapcsolatba hozható halálesetek számát, hosszú távon pedig egyéb kedvező egészségügyi hatásokkal is jár - állapította meg egy csütörtökön nyilvánosságra hozott tanulmány.


Spanyol kutatók: a volt alkoholista sokáig nem teljesít megfelelően az ágyban

A volt alkoholisták leszokásuk után még jó ideig nincsenek férfiúi erejük teljes birtokában az ágyban, egy évnél is tovább tarthat, hogy visszanyerjék fizikai állóképességüket - állítják spanyol kutatók.


A nők alkoholfogyasztásának látható jeleit mutatja meg egy okostelefon-alkalmazás

A nők túlzott alkoholfogyasztásának arcon jelentkező hatásait mutatja meg egy új okostelefon-alkalmazás, amelyet Skóciában dobtak piacra a helyiek szeszimádatának visszaszorítását célzó kampány keretében.


| | | | 5 | | | | | |
data-full-width-responsive="true">