Túl sokat isznak a britek - Kis lépésre a nyomorúságtól

Egy szombat este, háromnegyed tizenegykor a londoni Richmond-pályaudvar bejáratához húzódva kerestek menedéket a szitáló eső elől: hat, a tinédzserkor végén vagy a húszas évei elején járó gyerek, három lány és három fiú. A lányok voltak a feltűnőbbek: magas sarkú cipő, áttetsző szoknya, hajlakktól merev tincsek, vastag smink jelezte, hogy bulizni indultak. A megjelenésük önmagáért beszélt, mintha rájuk lett volna írva, hogy "rettentő részegek vagyunk, és azt akarjuk, hogy ezt mindenki tudja". Az egyik érthetetlenül rikoltozott, és érdes hangon nevetett, pusztán azért, hogy zajt csapjon. Egy másik épp a születésnapját ünnepelte. Helyes volt, rövid hajú, erősen kihúzott szemöldökkel, hatalmas szemekkel, és igen nehezen tudott csak cigarettára gyújtani. Egy idő után egyértelművé vált, hogy sír. A harmadik lány egyfolytában szapulta, szidta, mert bánatos. A fiúk, akik valószínűleg egy szemernyivel se voltak jobb állapotban, ostobán vigyorogva álltak mellettük.


Nemcsak az számít, mennyit iszunk, hanem az is, hogyan isszuk

Angol kutatók vizsgálata bizonyította, hogy nemcsak az elfogyasztott alkohol mennyisége, hanem az italozás módja is számít az élettani folyamatok szempontjából.


Kutatók szerint is "szociális kenőanyag" az alkohol

Amerikai kutatók laboratóriumi körülmények között, tesztitalozással igazolták, hogy egy kiscsoporton belül a mértékletes alkoholfogyasztás növeli a pozitív érzelmeket és erősíti a kötődést.


"Túl sokat ittál!" - mondja a piszoár

Ittas vezetésről beszélő és arról lebeszélő piszoárokat állítottak csatasorba az Egyesült Államokban, de még csak Michigan államban.


Európában isznak a legtöbbet, de a mediterrán országokban csökken a fogyasztás

Európa továbbra is élenjár az szeszesital-fogyasztásban, de a kontinens déli országaiban - vélhetően a rövidülő szieszta és a növekvő árak miatt - egyre kevesebbet italoznak az ott élők - derült ki egy hétfőn közzétett német kutatásból.


Motorral a hátán biciklizett, hogy ne érhessék ittas vezetésen

Motorral a hátán biciklizett egy férfi Kínában, pedig a motor tökéletesen működőképes volt, a férfi azonban nem volt tökéletesen vezetésképes: azért fuvarozta járművét biciklin, hogy ne érhessék a rendőrök ittas vezetésen.


Négyszázezer alkoholista van Szlovákiában

Az 5,5 milliós népességű Szlovákiában minden évben közel hatezer új alkoholfüggőt diagnosztizálnak az orvosok, az országban jelenleg 400 ezerre becsülik az alkoholisták számát - közölte a Drogfüggőségek Kezelésének Központja (CpLDZ) Pozsonyban csütörtökön.


Nem emlékezett, hol hagyta csecsemőjét

Annyira részegre itta magát egy kismama Lengyelországban, hogy nem emlékezett rá, hol hagyta csecsemőjét, ezért felhívta a rendőrséget azzal, hogy elrabolták egy hónapos fiát.


Részegítő spray az alkohol káros mellékhatásai nélkül

A részegség érzetét keltő, de az alkohol káros hatásaitól mentes sprayt fejlesztett ki Philippe Strack francia formatervező és David Edwards francia-amerikai tudós.


Engedélyezték az alkoholizmus elleni szert Franciaországban

Engedélyezték a francia hatóságok, hogy a szert, amelyet eredetileg ideggörcsök ellen fejlesztettek ki, egyedi elbírálás alapján az alkoholizmus kezelésére használhassák.


| | | | | | 7 | | | |
data-full-width-responsive="true">