Nem az alkohol, hanem maga az ivás teszi magabiztossá az italozókat

Vonzóbbnak, humorosabbnak és eredetibbnek érzik magukat az alkoholt fogyasztók - még akkor is, ha csak azt hiszik, hogy alkoholt isznak.


Eszméletlenre itta magát alkoholelvonó kúrája sikerét ünnepelve

Eszméletlenre itta magát alkoholelvonó kúrája sikerét ünnepelve egy férfi Németországban.


A hím muslicák is alkoholba fojtják szerelmi bánatukat

A muslicák hímjei, amelyeknek szexuális közeledését a nőstények elutasítják, alkoholba "fojtják bánatukat", akárcsak a felejteni kívánó férfiak - derül ki egy tanulmányból, amelyet a Science című amerikai folyóirat ismertetett csütörtökön.


Tanulmány: az LSD segíti az alkoholfüggőket a leszokásban

Elegendő lehet egyetlen adag a hallucinogén kábítószerből, az LSD-ből, hogy segítsen az alkoholfüggőknek elhagyni szenvedélyüket - idézte a BBC hírportálja (www.bbc.co.uk) norvég kutatók megállapítását, akik az 1960-as években lefolytatott LSD-tanulmányok eredményeit elemezték újra.


Veszélyesen emelkedett az alkoholisták száma Olaszországban

Nőtt az olaszok alkoholfogyasztása, elsősorban a fiatal lányok között - derül ki a római egészségügyi minisztériumnak az alkoholfüggőség itáliai helyzetéről készített jelentéséből.


Gyógyszerek és alkohol keverékétől halt meg Whitney Houston

Receptköteles gyógyszerek és alkohol kombinációjától halt meg Whitney Houston amerikai énekesnő.


Inkább alkohol, mint drog miatt kerülnek kórházba az amerikai egyetemisták

Gyakrabban szorulnak kezelésre az amerikai egyetemisták és főiskolások alkoholmérgezés, mint kábítószerek miatt - közölte egy új tanulmány, amely a kormány megbízásából készült.


Amikor az egér is alkoholista

Nicholas Grahame, a megszállott amerikai lélektanász, aki évtizedek óta foglakozik alkoholistákkal, ezen idő alatt kitenyésztett egy olyan egértörzset is, amelynek tagjai úgy isszák és követelik a szeszt, mint az emberi szesztestvérek. A professzor az alkoholszenvedély hátterét akarja ily módon vizsgálni.


A nőknél gyorsabban alakul ki agyi károsodás az alkoholizmustól

A női alkoholistáknál háromszor gyorsabban károsodik az agy hangulatot, impulzusokat és alvást kontrolláló területének működése, mint a férfiaknál - állapították meg svéd kutatók.


Inni vagy nem inni?

Aki mértékkel iszik alkoholt, nem károsítja az egészségét. Az "International Scientific Forum on Alcohol Research" orvosai és tudósai jelentették ezt ki, akik kritikusan reagáltak az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik jelentésére.


| | | | | | | 8 | | |
data-full-width-responsive="true">