Információ-elvonási tünetek jelentkezhetnek a Facebook-nemzedék tagjainál

A kábítószer-függőségről való leszokásnál tapasztaltakhoz hasonló testi és lelki tünetek jelentkezhetnek a Facebook-generáció tagjainál, ha akár egyetlen napra is megfosztják őket az internet, a mobiltelefon, a televízió, és a rádió használattól - figyelmeztettek szakemberek.


Betegség-e az Internet-függőség?

A szakemberek véleménye eltérő azt illetően, mikor válik az Internet használata egészségtelen függőséggé, amikor túl sok időt tölt valaki a gép előtt, hirtelen ötlettől vezérelve vásárol, chat-el vagy játszik, és közben elhanyagolja a saját életét.


Magányos gyerekek

Nagy-Britanniában a magányos gyerekek száma az elmúlt 5 év során mintegy 60 százalékkal nőtt. A ChildLine nevű segélytelefonhoz szinte minden órában érkezett hívás az elmúlt évben. A gyerekek elmondják, hogy egyedül érzik magukat, egytizedük állítása szerint ezt a szomorú tényt még soha senkivel nem osztották meg.


Hogyan károsíthatnak a technika csodái?

A számítógépek fejlődése új lehetőségeket teremtett munkára, információcserére, szórakozásra. Ezek a kütyük rendkívül izgalmasak, de a szervezetre károsak lehetnek, és állandó használatuk akár egészségromláshoz is vezethet. Íme, néhány példa.


A dolgozó internetezik, a munkaadó figyel

Egy friss amerikai felmérés szerint sok munkavállaló böngészget, illetve intézi privát ügyeit az interneten munkaidőben. Érdemes azonban óvatosnak lenniük, mert a munkaadók figyelnek, és reagálnak, ha szükséges.


Olaszországban már kezelik a Facebook-függőséget

Felvette a harcot a Facebook-függőséggel szemben egy olasz klinika; az Agostino Gemelli kórház olyan internetfüggőségben szenvedő betegeknek kínál kezelést, akik szinte egy percet sem bírnak ki anélkül, hogy szemmel ne tartanák virtuális kapcsolataikat.


A józan ész használatát fenyegeti az internet?

Ausztrál kutatók szerint az interneten elérhető forrás nélküli, ellenőrizetlen hírek özönének köszönhetően hiszékenyebbé váltak a helyiek. Sokan gondolkodás nélkül elhisznek bármilyen hírként tálalt információt, függetlenül attól, hogy mennyire valótlannak tűnik annak tartalma.


Mobilfüggőség: már nem lehet élni nélküle?

Soha nem hagyjuk otthon, izgatott öröm fog el, ha megszólal, szinte már nem bírunk élni nélküle – ez derül ki egy nem rég közzétett, a mobiltelefon használatot vizsgáló nemzetközi kutatás eredményeiből, amely szerint a modern ember szoros, nem ritkán igazi érzelmi kapcsolatot ápol készülékével.


Elhízáshoz vezet a videojáték

Egy, a napokban közzétett amerikai kutatás szerint a videojátékot játszó amerikai felnőttek nagyobb arányban küzdenek súlyproblémákkal és depresszióval, mint nem játékos kortársaik. A videojátékozó nők depressziósabbnak, a férfiak túlsúlyosnak ítélték magukat.


A videojáték függőséget okozhat

Egy ausztrál kutató a számítógépes-játékfüggőséget vizsgálta. Tanulmánya arra világít rá, hogy a játékosok 8 százalékánál kimutatható függőség, ráadásul az esetek egy részében más mentális problémái is vannak a szenvedélybetegeknek - www.gamepolitics.com.


| | 3 |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop