A naponta dohányzóknak nagyobb a testsúlya egy osztrák tanulmány szerint

A cigarettázás testsúlyszabályzó hatásával kapcsolatban már - a British Medical Journal Open című orvosi szaklapban megjelent - tanulmányuk elején kétkedésüket fejezték ki a tudósok.


A vízipipa-használat veszélyei

Az elmúlt években Magyarországon is egyre többen használják a vízipipát, amelynek füstjével szintén káros anyagok jutnak a szervezetbe, ezért az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) figyelemfelhívó és ismeretterjesztő akcióba kezdett.


Egyre több középkorú nő dohányzik

Magyarországon a negyven év feletti korosztályban egyre magasabb a dohányzó nők aránya, és míg a férfiak közül az utóbbi 13 évben egyre többen letették a cigarettát, a nőkről ugyanez nem mondható el - írta a Magyar Nemzet keddi számában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzésére hivatkozva.


A fiatalon dohányzó fiúk jövőbeli fiúgyermekeik egészségét kockáztatják

A már tizenegy éves koruk előtt rendszeresen dohányozó fiúk annak lehetőségét kockáztatják, hogy jövőbeli fiúgyermekeik túlsúlyosak lesznek - állapították meg brit kutatók, tovább gyarapítva azon bizonyítékok tárházát, amelyek szerint az életmódbeli tényezők már gyermekkorban befolyásolhatják a későbbi utódok egészségét.


A dohányosok száma megközelíti az egymilliárdot világszerte

Bár a dohányzás a világ számos részén egyre kevésbé népszerű, a dohányzók száma világszinten növekszik. Míg 1980-ban 721 millióan dohányoztak naponta, 2012-ben ez a szám már 967 millió volt - mutat rá egy új amerikai tanulmány.


Az ijesztő képek nem rettentik el a fiatal dohányosokat

A cigarettásdobozokon elhelyezett elrettentő képek, amelyek a dohányzás veszélyeit ábrázolják, alig hatnak a tizenéves dohányzókra - mutatta ki egy brit tanulmány.


FDA: a mentolos cigaretta veszélyesebb lehet, mint az ízesítetlen

A mentolos cigarettát íze vonzóbbá teszi a fiatalok számára, és nehezebb is leszokni róla - állapítja meg az illetékes amerikai hatóságok kedden kiadott jelentése.


A felületekre lerakódott dohányfüstmaradvány károsíthatja az emberi DNS-t

A dohányfüstből visszamaradt, különböző felületekre lerakódott mérgező anyagok jelentős genetikai károsodást okozhatnak az emberi sejtekben - állapította meg a világon elsőként egy, a témában úttörőnek számító tanulmány.


A dohányzás a külső megjelenésnek is árt

Köztudott, hogy a dohányzás számos betegség forrása lehet, gyakorlatilag minden szervnek árt. Igen rossz hatással van azonban a külső megjelenésre is. Lássuk részletesen:


Veszélyes-e a hízás a dohányzás abbahagyása után?

Sokan azért nem merik letenni a cigarettát, mert félnek, hogy meghíznak. Egy a Harvard-egyetemen végzett vizsgálat szerint a leszokásnak sokkal több előnye van, mint hátránya.


| | 3 | | | |

Web Design & Development Prowebshop