Mi az a harmadlagos füst, és miért káros?

A harmadlagos füst viszonylag új fogalom, a kutatók folyamatosan tanulmányozzák lehetséges veszélyeit.


A testmozgás enyhíti a cigaretta utáni vágyódást

Azok a dohányosok, akik cigarettaadagjuk csökkentését vagy a teljes leszokást tűzték ki célul, egy-egy futás beiktatásával küzdhetnek a rájuk törő nikotinvágy ellen - állítják brit kutatók.


A dohányzás elbutulást okoz

Egy új tanulmány szerint, mely az Archives of General Psychiatry című orvosi folyóiratban jelent meg, bár a nikotin rövidtávon javítja a koncentrációs és a tanulási képességet, ez a függőség hosszabb idő után meggyorsítja a szellemi leépülést.


A másodlagos füst veszélyei

A másodlagos füst mérgező anyagai többek közt asztmát, rákot és más súlyos betegségeket okozhatnak. Ismerjük meg, mi az, amit belélegezünk.


Növeli az öngyilkossági kockázatot a dohányzásról való leszokást segítő szer

A Pfizer cég Champix (az Egyesült Államokban Chantix) néven forgalmazott, dohányzásról való leszokást segítő szere túl sok kockázatot hordoz, ezért csak akkor szabadna alkalmazni, amikor minden más kezelés kudarcot vall - figyelmeztettek amerikai kutatók.


Olcsó, régi szer segíthet leszokni a dohányzásról

Világszerte milliók szeretnének leszokni a dohányzásról és a gyógyszergyárak hatalmas összegeket költenek kutatásra, hogy hatékony készítményt sikerüljön előállítani ennek érdekében, most azonban egy meggyőző vizsgálat igazolta, hogy már régóta létezik ilyen gyógyszer. A készítmény ráadásul a volt szocialista országok egy részében évtizedek óta kapható.


A dohányzásról való leszokás serkenti a mindennapi memóriát

A cigarettázásról való leszokás a nem dohányzókéval azonos szintűre képes visszaállítani a mindennapi memória működését - állapították meg a brit szakemberek.


A nőkre veszélyesebb a dohányzás, mint a férfiakra

A férfiakhoz képest huszonöt százalékkal gyakrabban lesznek szívbetegek a nők a dohányzás következtében.


A háziállatnak is árt a füst

Köztudott, hogy a dohányzás árt a dohányzónak és a környezetében levőknek, természetesen ide tartoznak a négylábúak is. Különös, de egyeseket jobban motivál a dohányzás abbahagyására, hogy megmentse a tacskója tüdejét, mint a sajátját.


A cigaretta hangulatjavításra sem jó

Kanadai kutatók megállapították, hogy a dohányzás a tizenévesek körében fokozza a depressziós tüneteket. Különösen azoknál figyelték ezt meg, akik azt mondták, hogy hangulatjavítási céllal gyújtanak rá.


| | | 4 | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop