Gomba a depresszió kezelésére

A hallucinogén gombák egy összetevője, a pszilocibin enyhítheti a súlyos depressziót egy kis létszámú brit kutatás szerint, amelyet a Lancet Psychiatry című tudományos folyóiratban ismertettek.


WHO: a mentális kezelés jobb színvonala fellendülést hozhat a gazdasági életben is

Minden dollár, amelyet a depresszió és szorongás jobb kezelésére fordítanak, négyszeresen megtérül a lakosság egészségének és munkaképességének javulása okán, ami fellendülést hozhat az egyes országok fejlődésében és gazdasági növekedésében - közölte jelentésében az Egészségügyi Világszervezet (WHO).


A depresszió genetikai hajlama leküzdhető

A környezet és a megfelelő terápia segíthet legyőzni a depresszió hátterében álló genetikai hajlamot - állapították meg patkánykísérletekkel a Northwestern Egyetem orvostudományi karának kutatói. A kutatást a Translational Psychiatry tudományos folyóirat ismertette.


Egy kerekes székes kínai férfi bérgyilkost fogadott fel, hogy megölje őt

Több mint hárommillió forintnak megfelelő jüant ajánlott fel egy balesete miatt kerekes székbe kényszerült kínai fiatalember egy bérgyilkosnak, hogy megölje őt, de tucatnyi késszúrás után meggondolta magát, és inkább segítségért kiáltott.


A virtuális terápia segíthet a depresszióval küzdőknek

Javíthatja a depressziósok állapotát egy új virtuális terápia, amelynek lényege, hogy a páciens saját magát vigasztalja meg két avatárja révén - állítják szakemberek a British Journal of Psychiatry Open című folyóiratban közölt tanulmányukban.


Folyamatosan fáradt?

Ha mindig fáradt, általában azt mondja, hát hogyne, hiszen sok a dolga, kész rohanás az élet, nincs egy szabad perce sem. A fáradtság nagyrészt valóban ennek is betudható, de nem minden esetben.


Depresszió és viselkedésterápia

A viselkedésterápia a gyógyszeres kezeléshez hasonlóan eredményes a súlyos depresszió kezelésében - derült ki a Krems-i Duna Egyetem 45 tanulmányt összehasonlító elemzéséből.


Mi a téli nyomottság ellenszere?

A séta és sok alvás jelenti a leghatásosabb ellenszert a tél kezdetén és a téli napforduló idején jelentkező depresszió ellen.


A depresszió kiújulása MRI-vel megjósolható

Az agy mágneses rezonanciás képalkotó vizsgálatával (MRI) megjósolható lehet a súlyos depresszió kockázata - állapította meg egy kis létszámú brit kutatás. A 64 beteg bevonásával végzett vizsgálatban jelentős különbségeket fedezték fel a kutatók a visszaeső depressziós betegek és a gyógyultak MRI-képein - olvasható a JAMA Psychiatry Journal című orvosi folyóiratban.


A profi futballisták harmada küzd depressziós panaszokkal

A nemzetközi érdekvédelmi szervezet, a FIFPro szerint a profi labdarúgók között jóval gyakoribb a depresszió és a szorongás, mint a társadalom egészét tekintve.


| | | 4 | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop