Felnőttkori depresszió és az iskolai szekálás

A gyerekkori iskolai csúfolódások és piszkálódások nagy eséllyel vezetnek depresszióhoz, az áldozatok évekkel később is szenvedhetnek a zaklatás következményeitől.


Franciaországi légikatasztrófa - Súlyos depresszióról tájékoztatta iskoláját a másodpilóta, videó az utolsó pillanatokról

A francia Alpokban az előző héten lezuhant német repülőgép másodpilótája 2009-ben arról tájékoztatta repülőiskoláját, hogy "súlyos depresszív epizódon" ment keresztül - közölte kedden a Lufthansa német légitársaság.


Franciaországi légikatasztrófa - Több tízezer németországi munkavállaló titkolja depresszióját a munkaadó előtt

Németországban több tízezren dolgoznak a munkaadó elől eltitkolt depresszióban szenvedve, és csak tavaly majdnem 3 millióan gyógyszerezték magukat azért, hogy megfelelően teljesítsenek a munkahelyükön.


Vegyük komolyan a depressziót!

Mindenki lehet levert, szomorú, rosszkedvű, de ha ez akadályoz valakit a rutinfeladatok elvégzésében, ideje odafigyelni. A felnőttek mintegy 7 százalékát érinti a klinikai depresszió.


Depresszió a gazdaságra is kihat

A depresszióban szenvedők problémáit gyakran alábecsülik,bár kiderült, hogy a világ legsúlyosabb egészségügyi problémái közé tartozik (a WHO adatai szerint). Február 23-án nemzetközi nap lesz a depresszió tudatosságért.


Táplálék-kiegészítők depresszió ellen

Vajon hasznosak és biztonságosak-e a depresszió ellen szedett kiegészítők? A kép elég változatos, egyesek hatékonyságára van bizonyíték, míg másokéra nincs, sőt, van, amelyiket hatástalannak találták.


Depresszió ellenes telefonos alkalmazást fejlesztenek

Depressziót felismerő, a felhasználók fizikai állapotának változását követő és a szükséges orvosi bejelentkezésre is használható telefonos alkalmazást fejleszt egy kínai kórház.


Meghalt Robin Williams - a komikusok hajlamosabbak a depresszióra

Robin Williams egyike volt azoknak a komikusoknak, akik másokat megnevettettek, ám eközben súlyos mentális gondokkal küzdöttek. A kreativitás és a mentális zavarok összefüggésének járt utána a BBC hírportálja.


A depresszió leküzdését segítő weboldal indult

A depresszió leküzdését, az öngyilkosság megelőzését segítő weboldalt indított az Európai Szövetség a Depresszió Ellen (EAAD) - közölte Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének főigazgató-helyettese szerdán az MTI-vel.


Szülés utáni depresszió fiatal apáknál

A nők szülés utáni depressziójával meglehetősen sokat foglalkoznak szakemberek és laikusok egyaránt, de egy 10 623 fiatal férfi adatait feldolgozó új vizsgálat szerint a gyermek születését követően a fiatal apáknál is előfordul a depresszió.


| | | | 5 | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop