A kövérséghez köthető egyik génváltozat védhet a depressziótól

Lehet valami igazság abban a sztereotípiában, amely a boldog kövérekről szól, kanadai kutatók ugyanis friss tanulmányukban megállapították, hogy a kövérséggel kapcsolatba hozott egyik génváltozatot hordozó emberek körében némiképp ritkábban fordul elő a depresszió.


Egyre nagyobb gondokat okoz a depresszió Kínában

A szívroham után a depresszió a második leggyakrabban diagnosztizált betegség Kínában, tavaly a szakorvosok becslése szerint mintegy 260 millió ember, vagyis a lakosság mintegy 20 százaléka szenvedett legalább enyhe depresszióban.


Pszichiátriai konferencia: a magyarok lakosság csaknem egyharmadát érinti a depresszió

Magyarországon a lakosság egyharmada szenved valamilyen szintű depresszióban, köztük vannak szorongásos zavarral küszködők; a népesség hét százalékát súlyos depresszió sújtja - mondta a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke csütörtökön Budapesten egy egészségügyi konferencián tartott sajtótájékoztatón.


A lelki egészség világnapjának fő témája a depresszió

Az európai országok legjelentősebb mentális egészségi problémája, a depresszió a fő témája a lelki egészség világnapjának, amelyet október 10-én tartanak a Lelki Egészség Világszervezete kezdeményezésére.


A mániás viselkedés megjelenéséhez köthető gént azonosítottak

A bipoláris zavarral élő embereknél váltakoznak a depressziós és a mániás epizódok, érzelmi hullámvasútba ültetve ezáltal az érintetteket: német kutatók most olyan gént azonosítottak, amely a mániás tünetek megjelenéséért felelős.


Genetikai magyarázatot találtak a depresszió agyzsugorító hatására

A klinikai depresszióban szenvedő emberek agyának egyes területei kisebbek és sűrűségük is kisebb, mint az egészséges kontrollszemélyeké: amerikai kutatók a Nature Medicine című szakfolyóiratban ismertetett tanulmányukban ennek genetikai okait vizsgálták.


A zsírszövet által termelt hormon csökkentheti a depressziót

A zsírszövetek által termelt adiponektin nevű hormon egérkísérletekben csökkentette a depressziószerű tüneteket és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is - közölték a Texasi Egyetem orvosi karának kutatói.


Téli depresszió ellen kocogás - A boldogság kéznyújtásnyira lehet

A boldogság ingyen van, de meg kell dolgozni érte - lényegében így foglalható össze a gyakorló pszichológus doktor, családterapeuta több éves, a pozitív pszichológia kutatásában szerzett tapasztalata, amelyet sokaknak különösen mostanság a téli depresszió időszakában tanácsos fontolóra venni, miközben reggelente kényszeredetten kikecmeregnek a jó meleg ágyból.


A depressziósok egy része rosszabbul van a gyógyszertől

A depressziósok akár ötöde rosszabbul van, amikor állapota kezelésére hatóanyagot tartalmazó szert szed, mint placebo mellett - állapították meg amerikai kutatók.


A szülés utáni depresszióban sokszor közrejátszik a partner agressziója

A szülés utáni depresszióban szenvedő nők negyven százalékát fizikailag vagy érzelmileg bántalmazta partnere - közölték megállapításukat szerdán ausztrál kutatók, akik egyúttal felhívták az egészségügyi szakemberek figyelmét arra, hogy legyenek éberebbek a hasonló esetekben.


| | | | | | | 8 | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop