A felnőttkori skizofrénia gyermekkori alapjai

Már a felnőttkori skizofrénia kialakulása előtt évekkel kialakulnak olyan gondolkodásbeli nehézségek, amelyeket sokszor gyermekkorban is ki lehet mutatni. Ilyen problémák lehetnek az érvelési képtelenség, a munkamemória zavara, a figyelemzavar és a meglassult gondolkodás. Egy több mint 1000 résztvevővel dolgozó új-zélandi vizsgálat során egyértelmű kapcsolat rajzolódott ki a fejlődési nehézségek bizonyos csoportja és a skizofrénia között.


A szociopata – Önnek van ilyen ismerőse?

A szociopata folyamatosan terrorizálja környezetét, ám ezt nem mindig látható, érzékelhető módon teszi, sőt.


Személyiségzavar fiatal felnőtteknél

Minden öt fiatal amerikai közül egynek olyan személyiségzavara van, ami akadályozza a mindennapi életben, és még ennél is gyakoribb az alkohollal és kábítószerrel visszaélők száma, jelentik chicagói kutatók.


A skizofrénia nyomában: remény vagy reménytelenség?

Egy, a skizofrénia génjeit kutató csoport olyan genetikai variánsokat talált, ami a betegség új értelmezésének irányába mutattak. A génvariánsokat egy izlandi és egy amerikai kutatócsoport párhuzamosan azonosította.


Személyiségvonások skizofréniában

A skizofrén betegek személyiségjegyei kulturális határokat nem ismerő módon, hasonlóak, és japán vizsgálati eredmények szerint úgy tűnik, a férfi betegek személyiségét változtatja meg leginkább a betegség.


A skizofrénia tünetek megjósolása

A skizofrénia tünetei sokfélék és egyénenként nagyon változatosak lehetnek. Példának okáért, vannak betegek, akiket bizarr és kellemetlen hallucinációk gyötörnek, másokat üldöztetéses téveszmék sújtanak, és vannak, akik úgy érzik, gondolataikat kívülről szabályozzák és tetteiket is irányítják külső erők.


A skizofrénia kockázatának genetikai alapjai

Amerikai kutatók egy a közelmúltban elvégzett vizsgálata szerint ritka és korábban még fel nem fedezett genetikai változatok jelentősen megnövelhetik a skizofrénia kialakulásának kockázatát.


A skizofrénia elleni gyógyszer nemkívánatos mellékhatása

Klinikai vizsgálatok során kiderült, hogy a Zyprexa nevű gyógyszer nyújtott hatású, injekcióban adható változata a skizofrénia hatásos kezelési módja, de egyes betegeknél „túlzott nyugtató hatást” tapasztaltak, olvasható az FDA honlapján.


A terhesség alatti stressz és a skizofrénia

Egy új kutatás szerint, ha az anyát a terhessége első trimeszterében stressz éri – közeli hozzátartozó halála vagy súlyos betegsége –, akkor megnőhet annak a kockázata, hogy gyermeke skizofrén lesz.


Megtalálták a szkizofréniával kapcsolatos DNS-szakaszt

Amerikai kutatók jelentik, hogy felfedeztek egy parányi DNS-darabkát, amelynek köze lehet a szkizofréniához. A génszakasz a CSF2RA és az IL3RA gének között helyezkedik el. Egyiket sem hozták korábban összefüggésbe a betegséggel.


| 2 | | |

Web Design & Development Prowebshop