A cseh kórházakban a bérek elérik az uniós átlagot

Eléri az európai uniós bérszint átlagát a cseh kórházakban az orvosok és a nővérek fizetése - közölte a cseh egészségügyi minisztérium hétfőn Prágában egy sajtótájékoztatón.


Az USA-ban növekszik a kanyarós megbetegedések száma

Az Egyesült Államokban folyamatosan növekszik a kanyarós megbetegedések száma - jelentette az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC).


Kötelező lehet a kanyaróoltás Németországban

Kötelezővé tehetik a kanyaró elleni oltást a kisgyermekek számára Németországban, a szövetségi egészségügyi minisztérium javaslata szerint akár ki is tilthatják őket az óvodákból, ha szüleik nem gondoskodnak a védőoltásról.


Karantén LA-ben

A héten több mint 900 embert helyeztek karanténba kanyarós megbetegedés gyanúja miatt Los Angeles két egyetemén - jelentették be.


UNICEF: több mint 20 millió gyerek nem kap kanyaró elleni oltást évente

Évente több mint 20 millió gyerek nem kapott védőoltást a kanyaró ellen az elmúlt nyolc évben az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) csütörtöki közleménye szerint.


Innovatív gyógyszergyártók javaslata a gyógyszer-finanszírozás megújítására

Hárompontos javaslatcsomagot dolgozott ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) a gyógyszer-finanszírozás megújítására, javaslatukat eljuttatják a kormánynak.


Az Egyesült Államok 22 tagállamában terjed a kanyaró

Az Egyesült Államok 22 tagállamában diagnosztizáltak kanyarós megbetegedéseket - jelentette be szerdán este Alex Azar egészségügyi miniszter Washingtonban.


DK: A kormány vizsgálja ki, hogy mennyit költünk ukránok egészségügyi ellátására!

A sajtó szerint tömegével járnak át ukrán-magyar kettős állampolgárok a kisvárdai kórházba. Az ukránok tolmáccsal érkeznek a kezelésekre, mert egy szót sem beszélnek magyarul.


Kártalanítja a japán kormány a kényszersterilizált embereket

Bocsánatot kért kormánya nevében Abe Sindzó japán miniszterelnök a szigetországban több évtizeden át érvényben lévő eugenikai törvények miatt elvégzett kényszersterilizációkért, és bejelentette, hogy a most elfogadott jogszabály értelmében az áldozatoknak kárpótlást fizetnek.


Széder este Izraelben

Idén a keresztény nagypéntekre esik az egyiptomi kivonulásra emlékező egyhetes pészach első napját jelző széder este ünnepe.


| | 3 | | |
hirdetés