Ujhelyi: a vakcinaútlevél nem lehet a tagállami kormányok játékszere

Elfogadta az Európai Parlament az úgynevezett digitális zöld igazolványról, vagyis az európai vakcinaútlevélről szóló jogszabálytervezetet, azokat a módosítókat azonban leszavazta a többség, amely az Európai Unió által jelenleg még nem engedélyezett vakcinák esetében is azok automatikus és kölcsönös elfogadására szólította volna fel a tagállamokat.


A "táblázatról" nyilatkozik a DK

A DK felszólítja a kormányt, hogy azonnal fejezze be az embereket elbizonytalanító oltásellenes kampányát!


Autós oltóközpont nyílt Kolozsváron, előjegyzés nélkül oltanak a Pfizer vakcinával

Kolozsvár polgármesteri hivatala autós oltóközpontot nyitott hétfő délután a helyi Horia Demian Sportcsarnok parkolójában.


Indiában tombol a járvány

India segítséget kért az uniótól a járványügyi védekezéshez, miután a héten rendkívül megemelkedett a betegek száma. Vasárnap, minden korábbi rekordot megdöntve, megközelítette a 350 ezret az új fertőzöttek napi esetszáma.


Kásler végleg megőrült?- kérdezi a DK

A miniszter szerint mindenkit ellátnak, miközben ő maga állított le kórházi vizsgálatokat


Bepereli az Európai Bizottság az AstraZenecát

A vállalat nem teljesítette az unióval kötött szerződésekben vállalt kötelezettségeit a koronavírus elleni oltóanyag gyártásával és kiszállításával kapcsolatban.


Döntött az EMA: van kapcsolat

Rendkívül ritka esetekben kapcsolat lehet a Johnson & Johnson vakcinája és a nagyon ritka trombózis esetek között.


Ne hagyja, hogy átverjék!

A kiberbűnözők hamis oltási ajánlatokkal próbálják kicsalni a gyanútlan internetezők személyes adatait, információit és pénzét, illetve alaptalan kijelentéseket terjesztenek az oltásokkal kapcsolatban - figyelmeztet az ESET biztonságtechnikai szoftvermegoldásokat fejlesztő vállalat legfrissebb jelentésében.


"Vakcina hatékonysági tanulmány"

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke keddi, online sajtótájékoztatóján elmondta: Gulyás Gergely egy korábbi kormányinfón arról beszélt, hogy a magyar hatóságok vizsgálata és különösen a tapasztalatok alapján még hatékonyabbak az oltások, mint ahogy a gyártók korábban ígérték.


Csaló weboldalakra figyelmeztet a GVH

Csaló egészségügyi termékeket hirdető weboldalakra hívta fel a figyelmet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az elmúlt időszakban megsokasodott fogyasztói jelzések alapján.


5 | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop