Ingyenes lesz a meddőség kezelése

Január elsejétől ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszerek és meddőségi beavatkozások - jelentette be Novák Katalin.


Razzia, letartóztatások

Több száz rendőr bevetésével nagyszabású razziát tartottak Németország északi részén rákgyógyszerek körüli visszaélések gyanúja miatt.


A MOK az államelnökhöz fordult

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége közleményt adott ki az áj TB törvénnyel kapcsolatban. Az Országgyűlés 2019. december 11-én megszavazta a "társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról, valamint ezen ellátások fedezetéről" szóló törvényt.


Meghatalmazás a recept kiváltására

Könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása jövőre az elektronikus meghatalmazás lehetőségével. A


Mesterséges intelligencia a szűrővizsgálatokban

A mesterséges intelligenciának óriási szerepe lehet az egészségügyi diagnosztikában, elsősorban a mammográfiában és a vastagbélrák-szűrésben.


MOK: Leváltották Égert, Kincses Gyula az új elnök

Erről döntöttek szombat délelőtt a MOK tagjainak országos küldöttei. Kincses a 16 éve elnöklő Éger Istvánt váltja az orvosi kamara élén.


"Egészségfelmérés" - vigyázat!

Orvosnak adták ki magukat és halálos betegségeket diagnosztizáltak, majd az általuk felkínált silány minőségű termékek megvásárlása fejében ígértek gyógyulást idős embereknek azok a vádlottak, akiknek büntetőpere a héten kezdődött a Szombathelyi Járásbíróságon.


Kásler: az egészségügyben tervezett struktúraátalakítást végre fogjuk hajtani

Az egészségügyben tervezett struktúraátalakítást végre fogja hajtani a kormány - mondta az emberi erőforrások minisztere kedden az Országgyűlés népjóléti bizottsága előtti éves meghallgatásán. Sajnos arrról nem volt szó, milyen reformot terveznek. (szerk. megjegyzése)


A hagyományos kínai orvoslás szabályozatlanságában rejlő kockázatokra figyelmeztetnek az európai akadémiák

Az Egészségügyi Világszervezet 2019 májusában fogadta el a betegségek nemzetközi osztályozásának legújabb átdolgozását, az ICD-11-et, mely így világszerte 2022. január 1-jén lép hatályba. Ez az osztályozás egy kódrendszer, mellyel nemzetközileg egységes szabványok szerint lehet rögzíteni a különféle diagnózisokat.


Házi gyermekorvosok: meg kell változtatni a finanszírozást!

Meg kell változtatni a házi gyermekorvosi ellátás finanszírozását ahhoz, hogy kevesebb orvos el tudjon látni több gyermeket a szakegyesület elnöke szerint.


5 | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop