Fenyeget az új mutáció elterjedése Németországban

A fertőződések számának robbanásszerű emelkedésével járó újabb járványhullám elindulásával fenyeget Németországban az új mutációk megjelenése - mondta Angela Merkel.


Német politikusok bírálják a futballklubokat

Több német politikus is élesen bírálta a nemzetközi porondon szereplő német labdarúgócsapatokat, mert a koronavírus-járvány miatti szigorú korlátozások időszakában külföldre utaznak.


Kapjanak oltási fejpénzt a háziorvosok!

Minden koronavírus ellen beoltott páciens után ötezer forintos fejpénzt adna a háziorvosoknak az MSZP, a kórházi oltópontokon szolgálatot teljesítők munkáját pedig kötelező túlóradíjjal kompenzálnák.


Macron a kínai vakcináról

Emmanuel Macron francia elnök bírálta a koronavírus elleni kínai oltóanyag "átláthatatlanságát és esetleges kockázatait" az új variánsok terjedését illetően.


A vuhani víruskutató laboratóriumba látogatott a WHO küldöttsége

A közép-kínai Vuhan víruskutató laboratóriumába látogatott szerdán a WHO szakértői küldöttsége, és neves virológusokkal találkozott.


A BioNTech is emeli az EU-nak szánt oltóanyag mennyiséget

Az AstraZeneca után a BioNTech is az Európai Uniónak szánt oltóanyag-szállításainak növelésére készül, a második negyedévben akár 75 millióval is több adag érkezhet a vakcinájukból.


Hamis teszek, hamis vakcinák

Egyre több hamis negatív PCR-tesztet árulnak illegálisan az EU-n belüli utazásokhoz - figyelmeztetett hétfőn az Európai Rendőrségi Hivatal (Europol). Kínában 80 embert őrizetbe vettek hamisított vakcinák miatt


Újabb vuhani kórházban vizsgálódott a WHO

Újabb helyszíneken, többek között egy kórházban vizsgálódtak az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői szombaton a kínai Vuhanban.


Ellenzéki pártok: szakemberek döntsenek!

A hat pártból álló ellenzéki szövetség arra szólítja fel a kormányt, hogy vonja vissza a vakcinák engedélyezésével kapcsolatos kormányrendeletet, és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakmai vizsgálata nélkül ne lehessen vakcinát engedélyezni Magyarországon.


Gyanús csomagot kapott az AstraZeneca

Részlegesen kiürítették az AstraZeneca Covid-19 elleni védőoltást gyártó egyik walesi üzemét szerdán, miután gyanús csomagot kaptak. A rendőrség tűzszerészei foglalkoznak az esettel.


5 | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop