Tiltakoznak az egyetemek az USA-ban - UPDATE: visszavonták a rendeletet

Az amerikai bevándorlási hivatal július elején jelentette be, hogy külföldi diákok az ősztől nem tanulhatnak tovább olyan egyetemeken, amelyeken a koronavírus-járvány miatt csakis online oktatás folyik.


8 milliárd eurós fizetésemelés az egészségügyben Franciaországban

Hét hétig tartó tárgyalások és több tüntetés után hétfő este aláírták Franciaországban a kormány és a szakszervezetek megállapodását, amely évi több mint 8 milliárd euróval (2830 milliárd forint) növeli az egészségügy dolgozóinak járó juttatásokat.


Maszk botrány Romániában

A bukaresti baloldali parlamenti többség a képviselőház elé citálta és bűnrészességgel vádolta meg a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) kormányát vezető Ludovic Orban miniszterelnököt az egészségügyi felszereléseket és gyógyszereket forgalmazó román állami vállalat körül kirobbant korrupciós botrány ügyében.


Elszabadult az erőszak

A hétvégén - amikor az amerikaiak az ország függetlenségének évfordulóját ünnepelték - különösen megszaporodott a két nagyvárosban a halálos áldozatokkal járó fegyveres erőszak.


Putyin három-négynaponta tesztelteti magát

Rendszeresen, három-négynaponta tesztelteti magát a Covid-19-járvány miatt Vlagyimir Putyin orosz elnök, az eddigi vizsgálatok negatívak voltak.


Merkel óva int a könnyelműségtől

Óva intette a koronavírus-járvánnyal szembeni könnyelműségtől honfitársait Angela Merkel német kancellár szokásos szombati videóüzenetében.


A korlátozások veszélyeztetik a demokráciát

Fenyegetést jelentenek az emberi és politikai jogok érvényesülésére a koronavírus-járvány terjedésének korlátozásai - figyelmeztetett többek között tucatnyi Nobel-díjas egy csütörtökön közzétett nyílt levélben.


Donald Trump Oklahomában kampányolt, meghekkelték a gyűlést

Több mint három és fél hónap után ismét kampánygyűlést tartott szombat este az oklahomai Tulsában Donald Trump, a koronavírus-járvány közepette


A zimbabwei korrupciós ügy Magyarországra vezet

Az AFP szerint a Magyarországon bejegyzett Drax Consult SAGL nevű cég 20 millió dolláros szerződéshez jutott Zimbabwében (Rhodesia) Covid-19-tesztek és védekező felszerelések szállításáért. Az egészségügyi minisztert is őrizetbe vették.


Változások az egészségügyben

Az Országgyűlés elfogadta a veszélyhelyzet megszűnését követő időszakra vonatkozó speciális jogszabályi rendelkezéseket, amelyek kihirdetésre kerültek a Magyar Közlönyben. Ezek között több, az egészségügyi ellátást érintő változás, az EESZT korábbi szabályozását módosítja.


| | | 8 | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop