Erkölcsi kötelesség a védőoltás

Erkölcsi kötelességnek nevezte a Covid-19 elleni védőoltást Ferenc pápa egy tévéinterjúban, amelynek egyes részleteit már szombaton nyilvánosságra hozták.


A brit uralkodó és férje is megkapta az oltást

A brit uralkodó és férje is megkapta az új típusú koronavírus elleni oltást. A királyi család windsori rezidenciáján adták be a vakcinát II. Erzsébet királynőnek és Fülöp edinburghi hercegnek.


Az EU további oltóanyag beszerzésről egyezett meg a Pfizer és a BioNTech cégekkel

Az Európai Bizottság további 300 millió adag, koronavírus elleni oltóanyag beszerzéséről egyezett meg a Pfizer és a BioNTech vállalatokkal.


Önkormányzati szövetségek együttműködést ajánlanak a kormánynak

A koronavírus elleni oltási program kidolgozásában és lebonyolításában ajánl és javasol együttműködést az önkormányzatok és a kormány között a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ).


Orbán mai "interjúja" a Kossuth rádióban, kommentár nélkül

Február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket, a középiskolákban is marad az online oktatás - jelentette be Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az operatív törzs döntését.


Nem engedik be Kínába a WHO szakértőit

Kína még mindig nem adta meg a beutazási engedélyt a SARS-CoV-2 koronavírus eredetét kutató nemzetközi szakértő csoportnak.


Lezárták Angliát

Egész Angliára zárlatot rendelt el hétfőn a brit kormány az új koronavírus-változat gyors terjedésének megfékezése végett.


Nagy-Britanniában megkezdődött az Oxford/AstraZeneca-vakcina alkalmazása

Megkezdődött hétfőn az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszergyár által a koronavírus ellen közösen kidolgozott oltóanyag nagy-britanniai alkalmazása.


A német példa

A vártnál jóval sűrűbb az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltások beadására szolgáló állomások hálózata Németországban, így akár naponta 300 ezer ember is megkaphatja majd a védőoltást, amikor már nem lesz hiány belőle.


6000 adag orosz COVID-19 vakcina jött

Magyarország 6000 adag orosz COVID-19 vakcinát kapott - mondta Peter Szijjártó külügyminiszter hétfői Facebook-oldalán, bár nem volt világos, hogy az országban mikor adják be az oltást.


| | | | 9 |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop