ÁEEK: további szoftverfejlesztések

További szoftverfejlesztésekkel bővül jövőre az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK).


MSZP-Párbeszéd: európai egységes minimálbér kell az egészségügyben is

A magyar egészségügyben is be kell vezetni egy európai egységes minimálbért, ami megmentheti az ágazatot az összeomlástól - mondta Korózs Lajos, a szocialisták országgyűlési képviselője vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.


Több forrást az egészségügy számára! Sajtótájékoztató

Miniszteri biztosok kinevezése helyett az MSZP több forrás biztosítását sürgeti az egészségügynek.


WHO figyelmeztetést adott ki a kanyaró európai terjedése miatt

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) figyelmeztetést adott ki kedden a kanyaró miatt, ugyanis Európa-szerte több mint 34 ezren fertőződtek meg 2019 első két hónapjában. A WHO közleményéből kiderül, hogy a megbetegedések jelentős része Ukrajnában fordult elő.


Hamis hírek a menedékkérők egészségéről

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn Rómában ismertetett jelentésében figyelmeztetett az illegális bevándorlók egészségével kapcsolatos hamis hírekre. A migránsok és menekültek egészségével foglalkozó dokumentum szerint a menedékkérők Európába érkezésükkor viszonylag egészségesek.


A cseh kórházakban a bérek elérik az uniós átlagot

Eléri az európai uniós bérszint átlagát a cseh kórházakban az orvosok és a nővérek fizetése - közölte a cseh egészségügyi minisztérium hétfőn Prágában egy sajtótájékoztatón.


Az USA-ban növekszik a kanyarós megbetegedések száma

Az Egyesült Államokban folyamatosan növekszik a kanyarós megbetegedések száma - jelentette az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC).


Kötelező lehet a kanyaróoltás Németországban

Kötelezővé tehetik a kanyaró elleni oltást a kisgyermekek számára Németországban, a szövetségi egészségügyi minisztérium javaslata szerint akár ki is tilthatják őket az óvodákból, ha szüleik nem gondoskodnak a védőoltásról.


Karantén LA-ben

A héten több mint 900 embert helyeztek karanténba kanyarós megbetegedés gyanúja miatt Los Angeles két egyetemén - jelentették be.


UNICEF: több mint 20 millió gyerek nem kap kanyaró elleni oltást évente

Évente több mint 20 millió gyerek nem kapott védőoltást a kanyaró ellen az elmúlt nyolc évben az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) csütörtöki közleménye szerint.


| | | | 9 |
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop