Az egészség 12 ásványa - A Schüssler-sók holisztikusan gyógyítanak

Abban az időben, amikor a vadnyugat benépesült, Németország északi részén egy orvos - a kor nagy tudósainak ösztönzésére - megalapozta a biokémia kezdeteit. Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler több mint száz évvel ezelőtt fejlesztette ki ásványi anyagokra épülő - napjainkban is hatásos - terápiáját...


Népszerűek az alternatív gyógyszerek

Az urológiai betegségekben szenvedők annak ellenére ragaszkodnak az alternatív gyógymódokhoz, hogy hatékonyságukra semmiféle bizonyíték nincsen, hangzott el egy előadásban az amerikai urológusok társaságának kongresszusán.


Amit nem vehetsz meg pénzért (3.)

Egészségünket csak úgy tudjuk mőgőrizni, ha előrelátók vagyunk, tudatosan élünk. Odafigyelünk arra, hogy miből és mennyi kerül tányérunkra, poharunkba. De ez még nem minden! Sportolnunk is kell(ene), s nem utolsósorban felhagyni káros szenvedélyeinkkel...


Amit nem vehetsz pénzért... (2.)

Egészségünk mindennél fontosabb! Éppen ezért nekünk, magunknak kell óvnunk, védenünk! Cikksorozatunk előző részében elsőként azt vettük át, hogy melyek azok a vizsgálatok, amelyek segíthetnek állapotunk felmérésében. Ezután kitértünk arra is, hogy mennyire fontos szerepet játszik a megfelelő táplálkozás abban, hogy sokáig egészségesek maradhassunk. Lássuk, mit tehetünk még!


Amit pénzért nem vehetsz meg!

Egészségünk a legnagyobb értékünk, és nem várhatjuk másoktól - például az orvosoktól -, hogy vigyázzanak rá! Nekünk, magunknak kell óvnunk, védenünk! Nagyon sok betegséget kiváltó okot meg lehetne szüntetni egészséges életmóddal, illetve a helytelen táplálkozási szokások megváltoztatásával! Cikkünkkel ahhoz próbálunk segítséget nyújtani, hogy mindenki a lehetőségeihez képest a legegészségesebb módon járja végig az életútját. Vegyük sorra, és fogadjuk meg ezeket a tanácsokat!


A természet segít

Sokan közülünk csak akkor hajlandóak orvoshoz fordulni segítségért, ha – képletesen szólva – már vinni kell őket, annyira rossz az állapotuk. Annak érdekében, hogy Ön ne kerüljön ilyen helyzetbe, összegyűjtöttünk jó párat azokból a nyavalyákból – s természetesen gyógymódjaikból –, amelyeket otthon mi magunk is eredményesen kezelhetünk.


Kétes értékű rákellenes gyógymódok

Egyes weboldalak olyan nem bizonyított hatású komplementer kezelést ajánlanak, amely kölcsönhatásba léphet a szokásos gyógymódokkal, veszélyesek lehetnek, sőt halált is okozhatnak.


A WHO figyelmeztetése az alternatív orvoslással kapcsolatban

Az Egészségügyi Világszervezet felhívja a figyelmet arra, hogy az alternatív gyógyszerek szabályozás nélküli alkalmazása kellemetlen, sőt esetleg veszélyes reakciókat válthat ki. A szervezet új irányelveket adott ki, amelyekben tanácsokkal látja el a fogyasztókat az akupunktúrától a gyógynövényekig vagy a táplálék-kiegészítőkig terjedő kezelési módokkal kapcsolatban.


Jin-jang harmónia - Szelíd gyógymódokkal

Az ősi kínai orvoslás szerint a betegség azt jelzi, hogy az életerő kibillent egyensúlyából. A meridiánokon - energiacsatornákon - átáramló csí útjába "akadály" került. Így van, ahol az energiatöbblet, máshol pedig az energiapangás miatt hiány alakul ki. Az alábbi kifejezetten gyerekek számára is javasolt terápia segíti az energia-egyensúly visszanyerését.


Szeszélyes hangulatban
Hangulatjavítás hagyományos kínai orvoslással

Sokak számára éppen tavasszal tűnik az élet nyomasztónak és boldogtalannak. A kínai orvoslás egészen különleges jókedv-recepteket ismer mindenféle lehangoltságra…


2 |

Web Design & Development Prowebshop