Az ismétlődő vetélések háttere

Az ismétlődő vetélések gyakorisága a népességben 2-5 százalék között mozog. A harmadik vetélés után az ismétlődés kockázata több mint 55 százalék. A vetélés hátterében sokan sokféle okot feltételeznek.


Az elhízás kockázatai terhességben

A terhesség alatti elhízás káros mind az anya, mind a csecsemő egészségre. Cikkünkben közöljük a lehetséges szövődményeket, az ajánlott súlygyarapodást, és az egészséges terhességért teendő lépéseket.


Anyaméh: az asztma előszobája?

A különféle anyagokra már az anyaméhben is reagál az immunrendszer, a köldökzsinórból vett vér bizonyítja, hogy a magzat immunrendszere megjegyzi a környezetből a méhlepényen át bejutó anyagokat, s ha a szervezete azok közül némelyiket veszélyesnek tartja, az a későbbiekben allergia, illetve asztma kialakulásához vezethet.


Terhesség idősebb korban

Brit kutatók szerint ajánlatos lenne, hogy a nők 35 éves koruk előtt szüljenek, ugyanis később megnő a meddőség kockázata, és gyakoribb a vetélés is.


A túlsúly és a passzív dohányzás csökkentik a magzat oxigénellátását

Azok a bébik, akik túlsúlyos, vagy passzív dohányzásnak kitett anyától születnek, nagyobb valószínűséggel lesznek betegek, mint társaik. Kimutatták ugyanis, hogy a köldökzsinórban nagyobb számban találhatók magvas vörösvértestek. Ezek az éretlen vörösvérsejt-alakok azt jelzik, hogy a magzati élet során a gyermek oxigénnel való ellátottsága zavart szenvedett.


Szájüregi baktérium okozta halvaszülés

A várandósság alatt a nők háromnegyedénél alakul ki fogínybetegség, ami hátterében a hormonális változások állnak. Egy régi mondás szerint minden terhesség elvisz egy fogat, de van egy másik dolog is, ami miatt akár a babát is elveszíthetjük.


Gyakoribb a terhesség előtti cukorbetegség az USA-ban

Az elmúlt hét évben több mint kétszeresére emelkedett azoknak a várandós nőknek a száma, akik már terhességük előtt diabéteszesek voltak. Ez az állapot, írják kaliforniai kutatók, veszélyes lehet mind az anyára, mind az újszülöttre.


Az anya terhesség alatti dohányzása szívfejlődési rendellenességet okozhat a magzatban

A terhességük alatt dohányozó nők, 60 százalékkal gyakrabban szülnek veleszületett szívbetegségben szenvedő babát, mint a nemdohányzók, hangzott el az American Heart Asssociation éves kongresszusán.


Terhesség és veleszületett szívfejlődési rendellenesség

A veleszületett szívbetegséggel született nők általában normális életet ének, egészen addig, amíg nem szeretnének szülni. Ilyenkor külön gondozásra lehet szükség mind a mama, mind a baba érdekében.


A túlsúlyos várandós anyák veszélyeztetik magzatukat

Egészségi kockázattal jár a magzat számára, ha anyja a terhesség alatt túlsúlyos vagy elhízik, jelentik brit kutatók. A kutatók azt is megállapították, hogy az elhízott anyák nem kapnak megfelelő segítséget problémájuk kezeléséhez.


1 |

Web Design & Development Prowebshop