Mi mit jelent a magzati ultrahang leleten?

Végre kezünkben van a babánkról készült várva-várt ultrahangos kép és egy vizsgálati lap, mindenféle idegen nyelvű rövidítésekkel és számokat teleírva. Ugyan nem kínai, de azért fordítsuk le magyarra.


A kismamák szorongásának és depressziójának súlyos következményei vannak

New York, 2007. november 9. (MTI/Reuters) – A várandós anyák szorongása és depressziója komoly kihatással lehet a gyermekágyi depresszió kialakulására, illetve a megszületett gyermekre - ezt a tanulságot vonta le az a tanulmány, amelyet egy amerikai orvosi szaklapban publikáltak a hongkongi egyetem tudósai.


Depresszió terhességben és szülés után

A nők 15 százaléka szenved depresszióban terhessége előtt, alatt vagy után. A depresszió súlyos következményekkel járhat az anyára, a csecsemőjére és egész családjára nézve, olvasható a The American Journal of Psychiatry című folyóiratban megjelent tanulmányban.


Fiú lesz, vagy lány?

Ha a baba lent helyezkedik el, vagy a mama hasa csúcsos, fiú lesz, ha szélesebb, és fönt van, akkor lány. Évszázadok óta halljuk ezeket a népi bölcsességeket, sokan ennek alapján választják ki a gyerekszoba falának vagy a kelengyének a színét.


Lássuk, hol a baj?! - Nőgyógyászati és szülészeti vizsgálatok 3-4D UH-gal

A legjobb megoldás a megelőzés: így van ez a különböző nőgyógyászati problémák, illetve várandósság esetén is. A rendellenességek mielőbbi felismerésének egyik hatékony módja a nőgyógyászati és a szülészeti ultrahangvizsgálat…


Csecsemő- és gyermekszűrés

Csak egészséges legyen! - Nincs olyan anyuka, akinek ne ez lenne az első gondolata, miután világra hozta gyermekét. A születést követő 12 órában nincs is „nyugtuk” a csecsemőknek, mivel az orvosok rutinvizsgálatok sorát végzik el rajtuk. Ezek mellett azonban a baba egészsége felőli teljes bizonyossághoz nélkülözhetetlenek az ultrahangvizsgálatok!


Fiú vagy lány? Mitől függ a születendő baba neme?

Az emberi szaporodás csodálatos folyamatát rejtélyek és mítoszok övezik. Rengeteg elmélet van arról, hogyan lehet a termékenységet javítani, a reggeli hányingert kezelni, vagy beindítani a szülést. A baba nemének megjóslása egy másik terület, ami nagyrészt hiedelmeken alapul.


Miért fontos folsavat szedni?

Annak ellenére, hogy a közegészségügyi kampányok folyamatosan hangsúlyozzák, mennyire fontos, hogy a szülőképes korú nők folsavat szedjenek, az üzenet nem jut el a célcsoporthoz.


A gyermek neme és a szülők családi állapota közötti összefüggés

Egy 86 435 szülés adatait elemző amerikai tanulmány szerint a fogamzás előtt házasságban vagy együtt élő szülőknek valamivel nagyobb valószínűséggel lesz fia, mint azoknak, akik nem élnek együtt.


A terhesség alatt végzett testmozgás csökkenti a koleszterinszintet

Azoknak a nőknek, akik a terhességük korai időszakában fizikailag aktívak maradnak, alacsonyabb a koleszterinszintjük, mint a kényelmesebbeknek.


2 |

Web Design & Development Prowebshop