Tű a fülbe - Akupunktúra: mellékhatástól mentesen

Felmérések tanúsága szerint a nyugati országokban az akupunktúrás kezeléseknek körülbelül a fele a fület érinti. Ezzel az eljárással számos panasz, például: hát- és fejfájás, légúti problémák sikeresen gyógyítható. Méghozzá mellékhatások nélkül!


Tenyérakupunktúra

Az akupunktúra több ezer éves kínai gyógymód, mely a test energetikai rendszerében lévő meridiánvonalak mentén tájékozódik. A különféle betegségek kezelésénél pontos előírások alapján, az energiapontok felett vékony tűket vezetnek a bőrbe. A tűszúrások okozta stimuláció célja, hogy harmóniába hozza a szervezet energiáinak működését, s ezáltal segítsen a gyógyulásban. Európában mind ez idáig a test- és a fülakupunktúra vált ismertté és népszerűvé. Ám a Távol-Keleten egyre nagyobb teret hódít a tenyérakupunktúra, melyet hazánkban jelenleg egyetlen orvos - Dr. Balogh Cicke, az 1991 óta Magyarországon praktizáló mongol származású doktornő - alkalmaz, akit a módszerrel kapcsolatos részletekről kérdeztem.


Fesztelen diéta - Fogyasztás akupunktúrával

Statisztikai adatok szerint minden második felnőtt ember valós vagy vélt súlytöbblettel rendelkezik, melytől szeretne megszabadulni. Ök tudják, a fogyókúra nem kevés áldozatot, lemondást és önfegyelmet igényel, s a keservesen leadott kilókat nagyon könnyű visszahízni. Az akupunktúra több ezer éves kínai gyógymód, mely jelentős segítséget tud nyújtani a fogyókúrázóknak a siker eléréséhez. A kezelésnél pontos előírások alapján - a páciens tüneteitől függően - vékony tűket vezetnek a bőrbe az energiapontok felett. Az akupunktúra több fajtája közül a fül-akupunktúra a legnépszerűbb. Ezzel a módszerrel dolgozik a mongóliai származású - 1991 óta hazánkban élő és praktizáló - dr. Balogh Cicke orvosnő, aki beavat minket az akupunktúrás fogyókúra rejtelmeibe.


Energiaközpontjaink

Az auramező színének és energiájának nagy részét a csakrák szolgáltatják. Általában hét fő csakrát különböztetünk meg. Ezek neve az emberi testet felülről lefelé szemlélve a következő: korona-, homlok-, torok-, szív-, napfonat-, szakrális- és gyökércsakra.


Akupunktúra - tű nélkül

Sokat hallott már az akupunktúra jótékony hatásairól, de idegenkedik a tűszúrástól? Szeretne új masszázst kipróbálni, amely nemcsak kellemes, de egészségügyi problémáit is kezelheti vele? Akkor önnek az akupresszúra a megfelelő gyógymód!


Energiaharmonizáló tűk

A hagyományos kínai orvoslás szerint az egészség azt jelenti, hogy harmonikus a szervezet energiakeringése. Ez az energia a qi (ejtsd: csi), amit mi életerőnek, vitalitásnak nevezünk, keringésének bármilyen akadályoztatása betegséghez vezet. Az akupunktúra képes megszüntetni az energiaeloszlás zavarát, és az energiát a megfelelő irányba terelni. Ezzel tulajdonképpen segíti a szervezetet saját működésének helyreállításában.


Moxaterápia

Egy ősi kínai módszer a moxafű elégetésével végzett gyógyítás. Igen gyakran eredményeseb, mint az akupunktúrás kezelés.


Tű a BőRben

Az akupunktúrával történő gyógyítás az ősi, távol-keleti orvoslás része. Elnevezése latinul tűszúrás jelent. A hagyomány szerint több ezer éve figyeltek fel arra, hogy a nyílhegy okozta lábsérüléskor az illetőnek elmúlt valamilyen régi, kínzó panasza, például a gyomorfájdalma.


ENERGIA-mobilizálás: Szín-akupunktúra

P. Mandel természetgyógyász 1978-ban kifejlesztette a szín-akupunktúrát, mely azon alapul, hogy a meridiánok mentén vékony színes sugarakat vezetnek az akupunktúra-pontokba, hogy a szervezetet ezzel befolyásolják.


Az akupunktúra működik - de hogyan?

Az akupunktúra népszerű, olcsó és hatásos módszer a fájdalom csillapítására és a különféle függőségek kezelésére, jelentette ki dr. Jacqueline Filshie, a surrey-i Royal Marsden Kórház munkatársa egy akupunktúra-konferencián, amelyet a Novartis Foundation szervezett március elején.


2 |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop