EGY VARÁZSLATOS GYÓGYNÖVÉNY: A NONI
A NONI (MORINDA CITRIFOLIA) ÉS A TAHITIAN NONI® JUICE HATÁSAI A TUDOMÁNYOS SZAKIRODALOM TÜKRÉBEN 2. RÉSZ

A Morinda citrifolia gyümölcs levének hatásmechanizmusát magyarázó xeroninrendszer megértéséhez elengedhetetlen az előzmények - a bromelainkutatás és a bromelainterápia - történetének áttekintése. A bromelain és a noni juice hatásai ugyanis nagyon hasonlóak. A bromelainterápia irodalma mintegy bevezeti azt a hatalmas és előzmények nélküli ismeretanyagot, amit egy új biológiai rendszer (a xeroninrendszer) jelent. Segítségével könnyebben megérthetők a noni juice különleges, nonpecifikus hatásai, hiszen azokat a bromelainnal már számos kutató demonstrálta. Igen sok orvosnak sikerült a bromelainnal betegei egészségét - mellékhatások nélkül! - helyrehozni. Az ananászból származó bromelain xeronintartalma azonban az elmúlt fél évszázad során drámaian le-csökkent, a nonigyümölcs - a Morinda citrifolia - leve viszont változatlanul az ismereteink szerinti legbőségesebb xeronin-, illetve proxeroninforrás. E megállapítás több mint 20 éve bekerült prof. Ralph Heinicke 1983-ban megkapott xeronin-szabadalmába is, aki több mint ötven éves kutatómunkájának jelentős részét a bromelain vizsgálatával töltötte. Tehát már negyedszázada ismert volt a legalkalmasabb nyersanyag, a legnagyobb xeronintartalmú gyümölcs, amikor a belőle készült termék először forgalomba került. A világelsőként 1996-ban debütáló Tahitian Noni ® Juice Heinicke professzor szerint kiváló minőségével, sokszorosan ellenőrzött gyártásmódjával az elérhető legtökéletesebb minőséget képviseli.

9_petendi.pdf - Megnyitás/Mentés (127.92 KB byte)
| angiológia, bőrgyógyászat, bromelain-terápia, élelmiszer-kémia, enzimterápia, farmakológia, gyulladáscsökkentő, Morinda citrifolia, noni, Tahitian Noni ®, Juice, xeroninrendszer
2004-07-16 21:29:47