Magas serum amiláz szint

Kérdés:  23 éves lány vagyok, az utóbbi fél évben többször voltam vérvételen, mert egy rutinellenőrzés során kiderült, hogy magas a serum amiláz szintem (320 volt legutóbb). A háziorvos elküldött hasi ultrahangra, de nem találtak különösebb elváltozást a szerveimen.
Nem tudom, van-e összefüggés, de nyáron a hajam is elkezdett ritkulni a fejtetőmön, mire a bőrgyógyász azt javasolta, hogy cseréljek fogamzásgátló tablettát, de a helyzet azóta sem javult.
Eddig egy komolyabb betegségem volt, 2006 nyarán egy vesemedence-gyulladás, ami után sokáig még hólyaghuruttal jártam urológushoz.
Ön mit gondol, mi okozhatja a magas amiláz-szintet?
Előre is köszönöm a választ!

| hasnyálmirigy, gyulladás
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(januári)   InforMed

Ritkán egészségesekben is előfordulhat emelkedése. Leggyakrabban hasnyálmirigy, nyálmirigy betegség, vagy alkoholfogyasztás emeli szintjét. Esetenként petevezeték-gyulladás is okozhatja.
A hajhullással összefüggése nem valószínű. Ha minden egyéb lelete negatív és panaszmentes, évente ellenőrzést igényel, egyéb teendője nincs.

Kapcsolódó cikkek a Hasnyálmirigy gyulladás rovatban olvashatók.

2009-01-10 12:13:12
| hasnyálmirigy, gyulladás

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop