Cecloros kezelés utáni fulladás, kiütés - 3 hónapos kisfiú

Kérdés:  Barátunk 3 hónapos kisfia 5 napos Cecloros kezelés után tele lett a teste minden részén piros összefüggő foltokkal, keze és arca beödémásodott, majd fulladni is kezdett. Kórházba került, ahol minden egyes eredménye negatív lett. A foltok később eltűntek, és piros, apró pöttyös lett a teste. Ezek ismét eltűntek és ismét jöttek az összefüggő foltok, majd a tűhegynyi pöttyök.
Ez azóta is megismétlődik napjában többször is. Már az anyatejről is leállították a kisbabát, jelenleg tápszert eszik. Még most is kórházban vannak, mert azóta is tartanak a baba esetleges befulladásától. Biztosan találkoztak már Önök hasonló esttel, kérem, ha lehetséges, adjanak tanácsot!

| allergia, gyógyszerallergia
| Kaszó, B.; Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2009 ;14(januári)   InforMed

Ha a baba kórházban van, valószínű, hogy a részletek alapos ismeretében nagyobb eséllyel próbálják kideríteni a kiütések okát. Okozhatja a gyógyszer is , de ha abbahagyják adását, akkor nem írható annak rovására. Allergiás bőrkiütéseket gyakran okoznak kórokozók is. Ha azonban komolyan felmerül tejallergia lehetősége, akkor nem tiltjuk meg a szoptatást, hanem a kismama számára rendelünk el tejmentes diétát.

Kapcsolódó cikkek az Allergia rovatban olvashatók.

2009-01-14 12:18:55
| allergia, gyógyszerallergia
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop