Pánik, esküvő közeledte - 28 éves férfi

Kérdés:  28 éves férfi vagyok, szerintem kicsit pánikbeteg. Ez úgy három éve kezdődött, amikor is szívbetegnek gondoltam magam, mert néha szúródott a szívem, és kicsit magasabb volt a pulzusom. El is mentem kardiológiára (ultrahang, EKG). Ott mitrális prolapsust állapítottak meg és írtak fel Betalocot, amit nem szedtem. Komolyabb gondot nem okoz, mert gyógyszer nélkül is tudom magam kontrolálni.
Néha azért kicsit bepánikolok, amikor szerepelnem kell. Már nagyon sokat olvasgattam erről a témáról, sokaknak javasolta a béta blokkolót és a Xanaxot.
Most úgy érzem, hogy ez nekem is jót tenne néha, főleg most, vagyis egy pár hónap múlva, amikor is lesz az esküvőm, ami elég nagy felhajtással fog járni, és már félek tőle, hogy a lagzin fogok bepánikolni.
Ön mit javasol, mit szedjek Betalocot, vagy Xanaxot, vagy mindkettőt? Egy pohár pezsgőt még meg lehet rá inni? Mennyi idő után ihatok meg rá egy-két pohárkával? Nem nagyon szoktam inni, de az esküvőmön muszáj lesz.
Válaszát előre is köszönöm!

| szorongás, pánik
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(januári)   InforMed

Folyamatos szorongásos panaszok vagy vissza-visszatérő lelki hátterű testi tünetek miatt én inkább antidepresszánst javasolnék. Ezt pszichiáter szakorvos rendelheti, és az ellenőrzése mellett lehet szedni, egyúttal azt is érdemes lenne megvizsgálni, mi áll a tünetei hátterében.
Alapértelmezés, hogy alkoholt nem javasolt inni e gyógyszerek mellé, de kivételesen, ha nem hajlamos alkoholfüggésre egy fél pohár bort, vagy pezsgőt ihat, ezt érdemes kipróbálni egyszer, pl. jóval az esküvő előtt.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek rovatban olvashatók.

2009-01-15 13:47:32
| szorongás, pánik

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop