Menstruáció elmaradása

Kérdés:  14 éves koromban rendesen kezdtem menstruálni. Fél év múlva a menstruáció rendszertelenné vált, nagyon erős vérzés 2 hetente jelentkezett. Orvos Norcolutot és Clostilbegyt tablettákat írt fel. Ezek hatására a menstruáció teljesen megszűnt. Endokrinológusnál is jártam, de a felírt gyógyszertől nagyon rosszul voltam. Orvosról orvosra jártam éveken át, majd 20 éves koromtól Marvelont szedtem. 5 éve után abbahagytam (egy megszakadt párkapcsolat miatt). Ekkor minden gond nélkül elindult a menstruációm.
Mivel a szerelem nem váratott sokat magára (terveimmel ellentétben), így újra elkezdtem a Marvelon szedését. 3 év után, 2007. szeptemberében abbahagytam, mert a párommal babát szeretnénk. A menstruációm nem indult el.
Voltam orvosnál is, hormonvizsgálat eredménye jó, minden érték normális volt. 2008. szeptember-október-novemberben Clostilbegytet kaptam, a menstruációm, csak a második havi adag beszedése után jelentkezett, azóta semmi. Más vizsgálatra nem küldött az orvos. Az ultrahang szerint, minden rendben van. Csak folyton azt emlegeti, hogy majd elindul a vérzésem.
Tavasszal lesz az esküvőm, minél hamarabb szeretnénk kisbabát. 31 éves vagyok, és nem hiszem, hogy túl sok időm lenne várakozni. Persze minden ismerősöm a saját orvosára esküszik, ezer meg ezer sztorit elmesélve. Mit tegyek? Mi lehet a gond? Milyen vizsgálatokra kellene elmennem?

| meddőség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(januári)   InforMed

Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI között a meddőségről és az előkészületről írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Meddőség rovatban olvashatók.

2009-01-20 19:58:59
| meddőség

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop