Menstruációs görcsök - 16 éves lány

Kérdés:  Lányom 16 éves. Három éve menstruál, és egyre nehezebben tűri a görcsöket. Most már ott tartunk, hogy a menstruáció megjelenésének első napján már injekciót kap, hogy legalább átvészelje az első két napot. Második nap is volt már rá példa. Hány, és nem olyan régen össze is esett. Szabályosan retteg már a nehéz napoktól. Ilyenkor természetesen iskolába sem tud menni. Ami létezik görcsoldó már mindent kipróbáltunk, valamint kaptunk először Meloxot, majd Apranaxot, hogy előtte már kezdje el szedni, de sajnos ez nála még nem teljesen állt be, egy hét eltérések előfordulnak.
Kérem, válaszoljon, Ön mit javasol, mit tegyek?

| fogamzásgátlás, abortusz
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(januári)   InforMed

Vigye el nőgyógyászhoz a kislányt. A legegyszerűbb a tablettaszedés lenne, az biztosan megszünteti a panaszt. (Előbb utóbb felbukkan udvarló, s akkor úgyis szedni kell majd.)
Sok ilyen esetet láttam, a tabletta nagyon bevált.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI között a tablettáról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás, abortusz rovatban olvashatók.

2009-01-20 19:58:59
| fogamzásgátlás, abortusz

Fogamzásgátlás a szoptatás idején

A legtöbb fogamzásgátlási módszer nyugodtan alkalmazható szoptatás alatt. Néhány hormonális módszer azonban ártalmas lehet az újszülöttre, illetve károsan hat a tejtermelésre is.


Fogamzásgátlás és a férfiak

A férfiak egyharmadát nem érdekli, melyik fogamzásgátló módszer okoz kellemetlenséget a nőknek, az óvszer használatát viszont tízből nyolcan kényelmetlennek, sőt vágyölőnek tartják.


A bőr és a fogamzásgátlók

Amikor megjelentek az „antibébi” tabletták, olyan változásokat indítottak el, amelyeknek talán ma sem látjuk át minden következményét. Szinte teljesen szétvált a szerelmi élet és az utódnemzés, ami alapvetően változtatott meg társadalmi szokásokat, sőt, sokak erkölcsi felfogását is – ami kevés más gyógyszerről mondható el.


A trombózis valós veszély fogamzásgátlók szedése során

A fogamzásgátló tabletták szedésének sokféle negatív következménye lehet. Ezek egyike a trombózis. Mennyire vagyunk tisztában azzal miről is beszélünk ilyenkor, milyen komoly következményekkel jár, illetve mekkora a kialakulásának tényleges esélye?


Terhességmegszakítás: felmérés

Az abortuszok csaknem felét veszélyes körülmények között végzik a világon, ami évente legalább 22 ezer 800 nő halálát okozza – közli a New York-i székhelyű Guttmacher Intézet egy nagyszabású tanulmányban.


Web Design & Development Prowebshop