AIDS, hanyag kozmetikus

Kérdés:  Bocsánat a komplikált kérdésért. Kozmetikusnál voltam a VIII. kerületben, aki nagyon hebrencsnek nézet ki. Nem hordott kesztyűt, és egy nem túl bizalomgerjesztő delikvenst látott el, aki arról mesélt, hogy leültették XY időre. A pattanásait kezelte, és láthatóan véres volt a keze, amit nem fertőtlenített, és úgy ált hozzá az én ekcémás bőröm masszírozásához, olyan erősen, hogy megpattantak a hajszálerek, és vörös lett a bőröm (kisebesedett?).
Lehetséges, hogy a vér bekerült a szervezetembe és elkaphattam az AIDS fertőzést, vagy hepatitist? Menjek el AIDS tesztet csináltatni?
Köszönöm szépen a válaszát!

| AIDS, fertőzés
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2008 ;13(decemberi)   InforMed

Nem valószínű a fertőzés átvitele az említett módon, de semmibe se kerül tesztet készíttetni. Természetesen, egy olyan kozmetikushoz, aki nem mos kezet a két vendég között, soha többet be nem tenném a lábamat.

Kapcsolódó cikkek az AIDS/HIV rovatban olvashatók.

2009-01-20 20:50:58
| AIDS, fertőzés

A tagállamoknak védeniük kell az egészséget és meg kell őrizniük az egységes piacot

Von der Leyen elmonda, az Európai Bizottság a nap folyamán elfogadta a védőeszközök uniós határok közötti mozgatásának engedélyezési rendszerét.


Mit lehet tenni a járvány ellen?

A Vízimentők orvos-szakmai igazgatója, Dr. Debreceni Katalin (sürgősségi orvostan, katasztrófa és honvédorvostan, foglalkozásegészségügyi szakorvos) ajánlásait olvashatják az alábbiakban


A fertőtlenítő szappan nem véd a vírusok ellen

Az antibakteriális szappanok és háztartási tisztítószerek nem csökkentik a fertőzés veszélyét.


Mennyire fontos a kézmosás?

A fertőző betegségek 80 százaléka közvetlen érintkezés útján terjed. Ennek megakadályozására a legjobb a kézmosás, ez az egyszerű dolog, amiről mégis sok mindent nem tudunk, és nem is gyakoroljuk kellően.


HIV/AIDS, minden, amit tudnia kell

Az AIDS ún. mozaikszó, amely e fertőző betegség angol szavainak kezdőbetűiből tevődött össze.


Web Design & Development Prowebshop