Koleszterin értékek

Kérdés:  A laboreredményeim:
- koleszterin: 7,29
- triglicerid: 2,34
- LDL: 4,7, HDL: 1,55
A vérnyomásomra 2x6,25 mg Carvolt szedek voltam szív UH-on mindent rendben találtak. A háziorvosom azt vallja, és igaza is van, a pánikbetegségem miatt van néha kiugró vérnyomásom. Ezért írt fel Carvolt, amit 12. 5-el kezdtem, de már lefeleztük, mert nagyon alacsony volt a vérnyomásom.
Ön a laboreredményeim miatt ajánlana gyógyszert a betegeinek, vagy próbáljak mozogni? Kövér nem vagyok, ülőmunkát végzek, 35 éves vagyok. Nem eszem zsírosat. Valószínű, hogy ez családi hajlam. A testvéremnek sem jó a koleszterin eredménye. Ha ez hajlam, kell rá gyógyszer?
Hallottam, hogy a Niacin is koleszterincsökkentő, igaz? Félek a koszorúér betegségtől. Az mennyi idő alatt szűkül be, ha az ember koleszterinszintje nem jó? Az interneten olvastam, hogy az LDH és a HDL-t osztani kell egymással, és annak az értéke ne legyen magasabb 3,5-nél, az még jó? Ön mit javasol, szedjek rá gyógyszert?

| koleszterin, érelmeszesedés
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(januári)   InforMed

Bevallom őszintén, hogy én inkább diétát, testmozgást javasolnék pácienseimnek. Valószínűleg öröklött ez az érték, de nem túl magas. Inkább a vérnyomására kellene figyelni, és nem teleetetni egyéb gyógyszerekkel. Ha nincs a családjában koszorúérbeteg, akkor kicsi a valószínűsége, hogy ez Önnél kialakulna. Nem szabad félelemben élni, a már rettegés is egy rizikófaktor.

Kapcsolódó cikkek az Érelmeszesedés rovatban olvashatók.

2009-01-20 20:49:58
| koleszterin, érelmeszesedés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop