Alzheimer-kór-Dementia központ

Kérdés:  Családomban anyukám (77 éves) ugyanolyan szellemi leépülési folyamaton megy át, mint annak idején az ő édesanyja is. (A tünetek jellemzőek az Alzheimer-kórra).
Genetikailag vagy öröklöm vagy sem, de szeretném tudni, hogy ennek esélyét vizsgálatokkal megbízhatóan Magyarországon alá lehet-e támasztani - akár állami, akár magán intézményben? Ha igen, hol találok dementia centrumot, ahová kérdéseimmel/kételyeimmel fordulhatok, ahol komolyan veszik az aggodalmamat?
Előre is köszönöm a válaszát!

| Alzheimer-kór, feledékenység, leépülés
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(januári)   InforMed

Mivel még jelenleg se ismerjük a terápiáját a betegségnek (megelőzni se tudjuk), semmi értelme sincs a vizsgálatoknak. Sajnos nem kizárt, hogy örökli, de szeretne ezzel a tudattal élni? Mivel az Alzheimer-betegség kialakulása soktényezős, még nem találtak olyan módszert, amely önmagában elegendő a pontos diagnózis felállításához, még kevésbé a szűréshez. Többfajta kockázatot fokozó gén ismert, pl. az ún. apolipoprtoein E 4 allél, amit azonban hordozhat valaki anélkül is, hogy a betegség valaha is kialakulna benne, így ennek kimutatása a diagnózisban nem nyújt támpontot.

Kapcsolódó cikkek a Feledékenység, delírium és demencia (Alzheimer-kór) rovatban olvashatók.

2009-01-20 20:49:59
| Alzheimer-kór, feledékenység, leépülés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop