Szívritmuszavar - 21 éves lány

Kérdés:  21 éves lány vagyok. 2-3 éve jelentkezett egyféle szívritmuszavar (gyors szívverés, és mintha kihagyott volna a szív egy-egy ütést, és mintha remegés állt volna be 2-3 másodpercig).
Elmentem orvoshoz, EKG-t készítettek, és felfedezték, hogy tachycardiám van, és szisztolés zörejem, de a kihagyásokról és a remegésről nem mondtak semmit. Azt mondták, hogy nincs semmi szervi rendellenességem, hanem a tachycardia működési rendellenesség.
1 éve megszűnt az a bizonyos remegés, kihagyás, de most a napokban újból tapasztaltam ilyesmit. Azt szeretném kérdezni, hogy mi válthatja ki? Van okom aggódni? Újból orvoshoz kell fordulnom?
Azt is megemlítenem, hogy pszichiátrián is voltam, mert nagyon szédültem 2-3 napig. Itt megállapították, hogy a stresszre nagyon érzékeny vagyok. A kihagyások és a remegés oka lehet idegalapi is, a stressz miatt?

| szorongás, pánik
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(januári)   InforMed

Véleményem szerint idegi alapon vannak a panaszai, nincs oka aggodalomra. Azonban alkalmanként valamilyen gyógyszeres segítséget (szorongásoldó, esetleg béta blokkoló) háziorvosától kérhet.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2009-01-20 20:49:59
| szorongás, pánik

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop