Ujjzsibbadás - 32 éves férjemért aggódom

Kérdés:  32 éves férjemnek egy hete a bal kezén zsibbad a kis- és gyűrűsujja. Régebben kb. három év alatt háromszor-négyszer fordult elő olyan jellegű rosszulléte, hogy ájulás környékezte, bedobogott a szíve, alacsony volt a vérnyomása. Ilyenkor remegett a keze, karja, de volt, hogy csak a jobb.
Háziorvos szerint, ez az egyébként is alacsony vérnyomása miatt volt. Az igazsághoz tartozik, hogy ez vagy biciklizés után történt, vagy ha ideges volt valamiért nagyon. Mikor a munkahelyén átszervezések voltak különösen feszült állapotban volt, szorított a szíve, fájt a bal válla, karja. Akkor belgyógyász elküldte EKG-ra, váll RTG-re, megvizsgálta. Semmi rendellenességet nem állapított meg. A vállai egyébként fiatal kora óta fájnak, fizikoterápiára szokott járni, arthrosis diagnózissal.
Nagyon aggódom, mi lehet ez a zsibbadás? A legrosszabbra, daganatra, agydaganatra gondolok. Édesanyja születésekor RH összeférhetetlenség miatt vércsere történt, azóta is idegrendszeri problémákkal küzd, de gondolom, ez nem öröklődik. Egészségügyi végzettségű, és hipochonder vagyok, sok rossz esettel is találkoztam már, a szüleim is rákban haltak meg - biztos ezért is féltem annyira. Természetesen orvoshoz nem akar menni.
Előre is köszönöm válaszát, nagyon várom!

| nyaki gerinc panasz, kopás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(januári)   InforMed

Szerencsére a részletes leírása alapján nyaki gerinc rendellenességre vezetném vissza mind a váll, mind a zsibbadásos panaszát. Masszírozza meg a nyakát, és javulni fog, kellemetlen, de nem kell azonnal valami halálos betegségre gondolni.

Kapcsolódó cikkek a Nyaki gerinc sérülések rovatban olvashatók.

2009-01-20 20:50:00
| nyaki gerinc panasz, kopás
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop