Gyermeknemzés, Meniere betegség - 38 éve férfi

Kérdés:  38 éves férfi vagyok. Egy éve diagnosztizálták nálam a Meniere betegséget. Sajnos még nincs gyermekem, de nagyon szeretnék legalább egyet. Többféle gyógyszert is szedek (Frontin, Betaserc, Pirabene, Coaxil, Brinaldix). Szeretném megtudni, milyen hatással lehetnek ezek a gyógyszerek a magzatra? Nem szeretnénk a párommal, ha a gyógyszerek miatt nem lenne egészséges a magzat.
Várom szíves válaszát!

| meddőség, magzatkárosodás, gyógyszer
| Nagy, Zs.; Az Orvos válaszol - Dr. Nagy Zsolt 2009 ;14(januári)   InforMed

A levelében leírtak alapján a gyógyszerek a magzatra nem, hanem esetleg a hímivarsejtek keletkezésére lehetnek hatással. Sajnos nehézkes azonban a gyógyszerek nemzőképesség befolyásoló hatását vizsgálni, nagyon kevés a használható adat, de levelében leírt 5 gyógyszer nem szerepel a biztosan infertilitást (meddőséget) okozó szerek között.
Én mindenképpen egy genetikai tanácsadást javasolnék Önnek, ahol a leletek tükrében alaposabban át tudjuk tanulmányozni a felvetett problémát. Bővebb tájékoztatásért forduljon hozzám bizalommal (20/965-6820).

Kapcsolódó cikkek az Impotencia, férfi meddőség, férfi klimax rovatban olvashatók.

2009-01-25 18:03:41
| meddőség, magzatkárosodás, gyógyszer

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop