Túlsúly - 7 éves 64 kg kislány

Kérdés:  Lánygyermekes, 32 éves anyuka vagyok, akinek gyermeke 7 éves lesz az idén júniusban. Súlyproblémával küszködünk leányomnál.
Ahogy kicsiny bemutatkozásából kivettem, Ön a legmegfelelőbb ember, akitől tanácsot kérhetnék táplálkozás terén. Gyermekem sikeres, de nem drasztikus súlycsökkenésének segítésében. Nagyon szeretném, ha gyermekemnek tudnék segíteni ebben a problémában, hisz egyetlen gyermekem aki, sajnos most 64 kg és 139 cm-es óvodás.
Annak az óvodának a vezetője kijelentette, ha nem lát változást gyermekem súlyán (nem időhöz kötötte), bead a nevelési tanácsadásnak egy írást, egészség veszélyeztetése címen, ami nem igazán tudom mit jelent, de jót biztos nem.
Ezért fordulok Önhöz segítségért, mert tanácstalan vagyok, egyáltalán hogyan kezdjek neki? Remélem elég információt tudtam közölni Önnel, és megfelelően, mert ez a legfontosabb, ami engem érdekel, hogy tegyek valamit.
Köszönöm, hogy ezt leírhattam Önnek, és remélem, tud nekem ebben segíteni!
Előre is köszönöm!

| elhízás
| Boncz, Á.; Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2009 ;14(januári)   InforMed

Önön múlik a sikeres súlycsökkentés, a gyermek ugyanis azt eszi, amit kap.
Azt nyilván tudja, hogy a csokoládék, kekszek, sütemények, mogyoró, chips, üdítő italok növelik elsősorban a testsúlyt. Mivel nem könnyű a gyermeket egyik napról a másikra erről leszoktatni, tegye ezt fokozatosan! Helyettesítse kevés mézzel készült gyümölcssalátával, mazsolával, kevés mézzel ízesített zsírszegény túróval, gyümölcs turmix-szal. Folyadékként eleinte adjon gyümölcsteát minimális cukorral, majd fokozatosan térjenek át a vízre.
A táplálkozásban egyéb változtatások is szükségesek: legyen az étel az egészséges táplálkozásnak megfelelő: zsírszegény tej, tejtermékek, teljes kiörlésű pékáruból készült, salátát, retket, sárgarépát tartalmazó szendvics, pulyka, hal, csirkehús. A rántott, zsírban sült húsok, sült krumpli helyett inkább grillezzen, kevés vajon pároljon meg pár szelet almát mellé. Valószínű a mennyiségeken is szükséges lesz csökkenteni. Ha jutalmazni akar, menjenek el kirándulni, kerékpározni, gyalogolni!
Csak kitartó, következetes, élethosszig tartó okos életmóddal fog sikerülni!

Kapcsolódó cikkek az Elhízás, fogyókúra rovatban olvashatók.

2009-01-25 18:05:18
| elhízás

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop