Köhögés, orrfolyás - 3,5 éves kisfiú

Kérdés:  Kisfiam 3,5 éves. 6 hónapos kora óta tüdőasztmás. Ventolin és Flixotide spray-e van. Ezek állandóak, de mióta óvodába jár, azóta mindig beteg. Most is januárban 2 napot volt óvodába. Rengeteg antibiotikumot kap. Én kicsit sokallom és az a gond, hogy amikor elfogy a gyógyszer, 1-2 napig rendben van, utána megint köhög, folyik az orra.
Szeretnék Öntől tanácsot kérni, hogy milyen immunrendszer erősítőt adjak neki? Mivel tudnék neki segíteni, hogy ne legyen ennyire sűrűn beteg? A pulmonológiára is járunk, ott is annyit mondanak, hogy majd kinövi, de az sem állapot, hogy szinte minden héten másfajta gyógyszert kap.
Kérem, ajánljon valami vitamint, vagy ami Ön szerint, jó lenne neki!

| hörghurut, felső légúti hurut, hörghurut
| Kaszó, B.; Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2009 ;14(januári)   InforMed

Ebben az életkorban valóban nagyon gyakori, hogy egymást érik a hurutos betegségek. Abban igaza van pulmonológusuknak, hogy általában az idő megoldja a problémát, de addig is az aktuális betegségeket kell megfelelően kezelni. Ez általában nem antibiotikumot jelent, ugyanis ezeket a betegségeket leggyakrabban vírusok okozzák. Nagyon sokszor a krónikussá váló orrmelléküreg-gyulladás áll a háttérben, melyet minden alkalommal időben el kell kezdeni kezelni, s nem szabad abbahagyni a teljes gyógyulásig. Lehetséges, hogy a fenntartó asztmakezelésen is változtatni kellene (de ezt az előzmények pontos ismerete és vizsgálat nélkül nem lehet megállapítani). Én Broncho-vaxom- vagy Ribomunyl-kúrát szoktam javasolni, de azt ezekről a szerekről is tudni kell, hogy csodát nem tesznek.

Kapcsolódó cikkek a Hörghurut rovatban olvashatók.

2009-01-26 22:05:38
| hörghurut, felső légúti hurut
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop