Petefészekciszta

Kérdés:  Véleményt szeretnék kérni Öntől. Vizsgálat alatt kiderült, hogy van egy cisztám (ez már a negyedik cisztám, de mindig felszívódtak), aminek mérete 6 cm volt, ami a bal petefészken helyezkedett el, fogamzásgátló szedésével nem oldódott meg a probléma, így laparoszkópos beavatkozással távolítottak el. A beavatkozás során fedezték fel azt, hogy a jobb petefészken is volt két csoki ciszta, aminek mérete 2 cm volt. Ezeket a cisztákat eltávolították.
A szakorvosom egy 6 hónapos kezelést ajánl, ami a petefészkek pihentetésére, és az endometriózis előkezelésére vonatkozna. Havonta egy injekció lenne, aminek a neve Dipherelin 3,75 mg, vagy a Zoladez 3,6 mg.
Önnek mi a véleménye, jó ötlet, vagyis eredményt érhetek el azzal, ha megkapom a kezelést? Ha van még kis endometriózis, akkor felszívódhat, vagy megelőzi a kialakulásukat? Kisbabát szerettünk volna, egy év után nem sikerült, feltételezve azt, hogy problémás voltam, az orvosom a kezelés után ajánlja a próbálkozást, remélve, hogy nem alakulnak ki újból ilyen problémánk.

| endometriózis
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(januári)   InforMed

Nem írja életkorát!
Fogadjon szót orvosának.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI között az endometriózisról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek az Endometriózis rovatban olvashatók.

2009-01-28 20:13:21
| endometriózis
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop