Rettegés az öregségtől, a haláltól, az egyedülléttől - Mitől lenne jobb?

Kérdés:  20 éves vagyok, az elmúlt időben rosszul alszom, nyugtalan, feszült vagyok. Nagyon nehezen alszok el. Korán felébredek, de napközben érzem magamon, hogy fáradt vagyok. Szorongok állandóan, nem tudok mit tenni, nem tudom a gondolataimat elterelni. Egyszerűen nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a szüleim nem lesznek. Eljön azaz idő, amikor egyedül maradok, nem lesznek velem, és az a gondolat sem megy ki a fejemből, hogy eljön annak is az ideje, hogy én is öreg leszek, és tudom, hogy nem sok van hátra.
Sajnos az a legszörnyűbb, hogy ez a napi dolgomat is megzavarja, mert mikor elkezdem csinálni a dolgom, és egész jól elterelődnek a gondolataim, akkor meglátok egy idősebb embert, és akkor egyszerűen beugrik, és a torkomban dobog a szíven. Elkap minden érzés egyszerre, és szinte elsírnám magam. Teljesen kedvetlen vagyok, lassan 2 hete megy ez így.
Szüleimmel beszéltem róla, próbáltak megnyugtatni, hogy még ráérek ilyeneken aggódni, de sajnos nem tudtam eddig kiverni a fejemből. Ennek lassan másfél hete.
Kérem, adjon tanácsot, mihez kezdjek?

| szorongás, pánik
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(januári)   InforMed

A leírt gondolatok, félelmek aggodalmak kis mértékben minden emberben megvannak, de ha ilyen mértékben beszűkül a haláltól, öregségtől való félelemre, ez betegséget jelent, lelki betegséget, amit kell és lehet kezelni. Pszichiáter szakorvost lenne jó felkeresni minél előbb.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2009-01-29 22:46:22
| szorongás, pánik

Web Design & Development Prowebshop