Légszomj - 40 éves férfi

Kérdés:  40 éves férfi vagyok. Először 1995-ben éreztem légszomjat sportolás közben, olyan volt, mintha nem lett volna oxigén a levegőben. Egy-két hét elteltével már nyugalmi állapotban is jelentkezett, azóta a nap 24 órájában kisebb-nagyobb intenzitással jelen van.
Ha megpróbálok sportolni - például kocogni - a rosszullétig fokozódik, és hosszú ideig gyengeséget érzek. A pulzusom még órák múlva is 100 feletti.
Az elején nagyon megijedtem és kivizsgáltattam magam. Voltam tüdőgyógyásznál és kardiológusnál is. Az utóbbi helyen terheléses vizsgálat alkalmával az úgynevezett célfrekvenciát nagyon gyorsan elértem. Béta blokkolót írt fel az orvos, ami a panaszaimat egyáltalán nem enyhítette, ezért leálltam a szedésével.
A tünetek az évek során nem rosszabbodtak, megtanultam ezzel élni, de a TV egyik csatornáján a "Rejtélyes diagnózisok" című műsorban egy nő hasonló problémákkal küszködött. Hosszú évek alatt sikerült kideríteni nála a mitrális szívbillentyűzavart. Lehetséges, hogy én is hasonló cipőben járok?
Várom a válaszát, tisztelettel!

| szívbillentyű, mitrális billentyű, szívbillentyű
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(januári)   InforMed

Ha járt kardiológusnál, akkor a szív ultrahangos vizsgálata során kiderült volna a nem is olyan "rejtélyes" mitrális billentyű működészavar. Természetesen ezt meg lehet ismételni.

Kapcsolódó cikkek a Szívbillentyű-hibák rovatban olvashatók.

2009-01-29 22:52:54
| szívbillentyű, mitrális billentyű
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop