Bélbaktérium, hüvelyfolyás

Kérdés:  Hónapok óta nem tudok megszabadulni a baktériumoktól. Mivel pajzsmirigy túltengésem van, állandó vérvizsgálatokra járok. Vizeletvizsgálatot is kértem egyik alkalommal, mert erősen viszketett a nemi szervem, valamint a hüvelyemben fehér darabos viszkető folyás van.
Először Sumetrolim gyógyszert írt fel a háziorvos. 1 hónap után megint vizeletet néztünk. Most az 1500 baciból 800 volt. A viszketés ugyanúgy megmaradt. Utána felírt az orvos egy vizeletet átmosó gyógyszert. A bacik ugyanúgy 700 értéken voltak a laborpapíron.
Mit javasol? Esetleg egy nőgyógyász jobban tudná kezelni? Mitől lehetnek ezek a bacik? 5 évvel ezelőtt gyomortükrözésen voltam, akkor Helicobaktériumot találtak. A gyomorpanaszaim ugyanúgy megmaradtak (puffadás, gyomorfájdalom). Esetleg ez is okozhatja a túl sok baktériumot?
Előre is köszönöm a válaszát!

| hüvelygyulladás, folyás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(januári)   InforMed

Egyáltalán középsugarú vizeletből történt a vizsgálat? Volt genny a vizeletben? Történt vizelettenyésztés? Ha semmi ilyen nem volt, nem tudom, mit kezeltek. Nincs hüvelygombája? Egy biztos, hogy bakteriális fertőzése a leírtak alapján nem volt.

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2009-01-29 22:52:56
| hüvelygyulladás, folyás

Refluxbetegség

Érzett már égő, szúró fájdalmat a szegycsontja mögött, miközben marta a sav a gyomrát? Ha igen, akkor valószínűleg „refluxa” van.


A hüvelygyulladás és a külső nemi szervek gyulladása

A hüvelygyulladás (vaginitis, ejtsd: vaginitisz) a hüvely nyálkahártyájának gyulladása. A külső nemi szervek (vulva) gyulladása a vulvitisz. Vulvovaginitisz a külső nemi szervek és a hüvely együttes gyulladása.


A női bajokról

Nyáron és azt követően is gyakorta keresték fel a nők a nőgyógyászati vagy bőrgyógyászati szakrendeléseket panaszukkal, mely leggyakrabban ágyéki viszketés, égés, a hüvelyből váladékozás, folyás. Gyakran idült fertőzésről van szó


Hüvelygombák

A hüvelyben jelentkező égő, viszkető érzés, amelyhez folyás társul, gyakran gombás fertőzésre utal. A fertőzés a hüvelyt és a nyílását egyaránt érinti.


Intim higiénia gyermekkorban is

Sok szülő még mindig tabuként kezeli a témát, pedig számos probléma megelőzhető lenne, ha beszélnének róla a gyerekkel. A kellemetlen tünetekkel járó fertőzések akár gyermekkorban is megjelenhetnek, nyáron pedig még nagyobb a fertőzés veszélye.


Web Design & Development Prowebshop