Állandó hüvelygyulladás

Kérdés:  Végső elkeseredésemben az Ön segítségét szeretném kérni! 4 éve élek párkapcsolatban, ezalatt a 4 év alatt nem sok idő volt, mikor nem szenvedtem, először a hüvelygombától, azt sikerült leküzdenem, most pedig a visszatérő hüvelygyulladástól. Már rengeteg orvosnál voltam, a gyógyszerek, amiket kiírt elmulasztották, de visszatér minden egyes menstruációm után. Nagyon zavaró, már lelkileg belefáradtam az állandó küzdésbe.
Mindenre figyelek, pamut bugyit hordok, nem eszem sok édességet, különböző gyulladáscsökkentő lemosót használok, kamillás ülőfürdőt, szóval minden lehetséges módszert megpróbáltam a kikezelésre és a megelőzésére. Attól félek, hogy a szexuális életem is rámegy, már a szexet sem élvezem, mert állandóan ezen jár az eszem. Kívül rettenetesen feszül és viszket a bőr, és a gátamba, mintha 1000 tűt szúrnának.
Kérem, segítsen! Adjon tanácsot!
Segítségét előre is köszönöm!

| hüvelygyulladás, folyás
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(januári)   InforMed

Már az sokat segíthet, ha abbahagyja a lemosást, az ülőfürdőt. A nyálkahártya állandó "piszkálása" már maga is fertőzés forrása lehet, nem is beszélve a túl gyakori nőgyógyászati vizsgálatról. Használjanak síkosítót az aktushoz, mert a szárazságtól is sérülhet a hüvely nyálkahártyája, és főleg sohase használjon tampont, és ha használ hormonális fogamzásgátlót, azt is hagyja ki. Lehet, hogy ezután panaszmentessé válik.

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2009-01-29 22:52:56
| hüvelygyulladás, folyás

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop