Ascaris pete

Kérdés:  Székletvizsgálat alkalmával a székletben Ascaris petét találtak. A kezelőorvosom először Decaris kúrát javasolt, majd úgy döntött, várjunk még vele, és egy ismételt székletvizsgálat után majd meglátjuk. Ez ugyan még nem történt meg (napokban kerül rá sor), de ettől függetlenül kérdésem az lenne, ha az újbóli vizsgálat eredménye is kimutatja a pete jelenlét, szükségszerű az antibiotikumos kezelés? Okozhat valamilyen tüneteket, esetleg komolyabb betegséget ezen peték jelenléte (még soha ilyen jellegű bajom nem volt, ezért eléggé megijedtem)? A Decaris nevű gyógyszernek vannak ismert mellékhatásai, mert valahol azt olvastam, hogy a mellékhatásai miatt nem javasolják.
Várom mielőbbi válaszát!

| bélféreg, Ascaris, gyógyszer
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(januári)   InforMed

Ha láttak a székletében féregpetét, azt célszerű az ajánlott szerrel kiirtani, nehogy hiánybetegségeket okozzon a jelenléte. A Decaris nem antibiotikum. Mint minden gyógyszernek, a Decaris tablettának is lehetnek mellékhatásai. A bevétel után hányinger, hányás, hasi fájdalom, hasmenés, fejfájás előfordulhatnak. Ha a gyógyszer bevételét követő hetekben fejfájás, végtaggyengeség, fokozott fáradékonyság vagy feledékenység jelentkezik, azonnal a kezelőorvoshoz kell fordulni!
Ritkán álmatlanság, szédülés, heves szívdobogás, görcsök is előfordulhatnak.

Kapcsolódó cikkek a Parazitafertőzések rovatban olvashatók.

2009-01-29 22:52:56
| bélféreg, Ascaris, gyógyszer

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop