Izomrángások - Hova forduljak?

Kérdés:  Olyan, valószínű idegrendszeri problémával kapcsolatban kérném a segítségét, amivel eddig még nem tudtam senkihez fordulni.
Nem tudom pontosan megfogalmazni a tüneteket, apró izomrángások, rezdülések, egyfajta pótmozdulatok jellemzőek, leginkább az ujjaimon érzem, az arcizmaimon, a nyakamon, amiket tudnék kontrollálni, és igyekeznék is, mert tudatában vagyok mindennek, és kellemetlen is mások előtt, hiszen ők egyfajta "grimaszként" értelmezik, de nem megy.
Sajnos kamasz koromban alakult ki ez, családi problémáim, lelki vívódások mindennaposak voltak, ezért is gondolom laikusként, hogy idegi alapú lehet.
Viszont nem drogozok, nem iszom, nem dohányzom, és valószínű az is közrejátszhat, hogy igencsak stresszes vagyok. Vannak hetek, mikor viszont teljesen megszűnnek a tünetek, de utána újra és újra előjönnek.
Nem tudtam, milyen szakorvost kellene ezzel a problémával felkeresnem, ezért, ha Ön nem is tudna így néhány sor alapján tanácsot adni nekem, már nagy segítség lenne, ha be tudná határolni, hogy hova fordulhatnék.
Előre is köszönöm válaszát!

| szorongás, stressz
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(januári)   InforMed

Már az is fél gyógyulás, ha belátja, hogy neurotikus panaszokról van szó, de kérheti pszichológus, pszichiáter segítségét is.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2009-02-05 15:26:44
| szorongás, stressz

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop