Hormonzavar vagy PCOS?

Kérdés:  4 évig szedtem fogamzásgátló tablettát (Yedine), 1 éve úgy döntöttem, hogy abbahagyom. A menstruációmmal minden rendben volt, de utána alhasi fájdalmaim voltak. Nem görcsös, hanem szúró fájdalom. Például, amikor leültem egy székre, mozgás közben. Megijedtem, és még aznap elrohantam nőgyógyászhoz.
Megvizsgált, és ultrahangon talált valami elváltozás a jobb petefészkemnél. Elküldött egy hüvelyi ultrahangra is, amire két nap múlva kaptam időpontot, de ott minden negatív lett. Napról napra enyhült a fájdalom. A doktornőm gyulladásra, fertőzésre gondolt, így kaptam egy jó adag gyulladáscsökkentőt, és antibiotikumot is. Javaslatára elkezdtem szedni ismét a fogamzásgátlót. A tünetek elmúltak, de fél éve ismét abbahagytam a szedését. A hasfájás megint előjött. Ekkor már elkezdtem jegyzetelni, hogy mikor és mennyi ideig tart. Megfigyeltem, hogy a menstruációm utáni 6. napon jelentkezik a hasfájás, ami mindig 2 napig tart. A következő ciklusomnál már a 7. majd a 8-9. napon jelentkezik. Ezért arra következtetek, hogy ez nem lehet semmiféle bakteriális fertőzés. És egy ideje az arcomon is gyulladt pattanások jelentkeznek.
Esetleg ez lehet hormonzavar, vagy valami egészen más is? Kihez fordulhatnék segítségért?
Válaszát és türelmét előre is köszönöm!

| fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(februári)   InforMed

Levele szerint a tabletta megszünteti a fájdalmat, a petefészek elváltozást féken tartja. (Mellesleg megvédi a meddőséget okozó abortusztól.)
Akkor miért nem szedi?
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás, abortusz rovatban olvashatók.

2009-02-08 21:24:05
| fogamzásgátlás
hirdetés