Candida hüvelyfertőzés

Kérdés:  Párom hímvesszőjén visszatérően (kb. 7-9) havonta repedezések jelennek meg, ami fájdalmas együttléttel és fájdalmas vizeletürítéssel párosul. Ezen kívül más tünete nincs. 1 héten belül magától visszahúzódik.
Ön szerint, mi okozhatja ezt az elváltozást? Én először gombás fertőzésre gondoltam, de nem viszket és magától el is múlik.
Mivel fogamzásgátló tablettával védekezünk aggódom, hogy én is elkaphatom ezt a betegséget. Sajnos évek óta rendszeresen visszatérő Candida fertőzésem van. Lehetséges, hogy a páromon ez így jön elő? Nőgyógyászom szerint, kicsi az esély arra, hogy miattam megfertőződjön, de ha mégis, akkor az viszketéssel együtt jelentkezne.
Amikor kiújul a Candida fertőzésem rendszerint Mycogal, illetve Gyno-prevaryl kúpokat használok, ami elejében hatásos is volt, ám az utóbbi időben előfordult, hogy a kúpok használata után enyhén véres váladék folyt a hüvelyemből, illetve utána sokszor napokig égő, fájó érzés maradt vissza a hüvelybemenetnél.
Esetleg lehetséges, hogy ez a fájdalom is a párom betegségétől van, és nem is a kúp mellékhatása?
Válaszát várva, köszönettel!

| Candida, folyás, hüvelygyulladás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(februári)   InforMed

Nem lehet, hogy párja a kúp miatt beteg?
Párja menjen bőrgyógyászhoz, Ön, pedig nagyon vigyázzon a higiénére, s szintén menjen orvoshoz.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2009-02-08 21:24:06
| Candida, folyás, hüvelygyulladás

Nemi szervek Candida fertőzése

A nemi szervek kandidiázisa (genitális kandidiázis) a hüvely vagy a hímvessző gyakran penésznek nevezett gombás fertőzése, melyet a Candida albicans nevű gombafaj okoz.


Refluxbetegség

Érzett már égő, szúró fájdalmat a szegycsontja mögött, miközben marta a sav a gyomrát? Ha igen, akkor valószínűleg „refluxa” van.


A gombásodás kezelése

A gombás betegségek kezelése, különösen, ha már nem friss a fertőzés, nagyon nehéz, és orvostól, betegtől egyaránt sok türelmet kíván. Ezért érdemes törődni a megelőzéssel, a friss elváltozásokat pedig azonnal el kell kezdeni kezelni! Az alábbiakban ehhez kaphatnak tippeket.


A sütőtök-fehérje legyőzheti az élesztőgomba-fertőzéseket

Dél-koreai kutatók szerint a sütőtök héjában olyan fehérje található, ami gombaölő hatása révén eredményesen felhasználható a közönséges élesztőgomba-fertőzések ellen.


A hüvelygyulladás és a külső nemi szervek gyulladása

A hüvelygyulladás (vaginitis, ejtsd: vaginitisz) a hüvely nyálkahártyájának gyulladása. A külső nemi szervek (vulva) gyulladása a vulvitisz. Vulvovaginitisz a külső nemi szervek és a hüvely együttes gyulladása.


Web Design & Development Prowebshop