Candida hüvelyfertőzés

Kérdés:  Párom hímvesszőjén visszatérően (kb. 7-9) havonta repedezések jelennek meg, ami fájdalmas együttléttel és fájdalmas vizeletürítéssel párosul. Ezen kívül más tünete nincs. 1 héten belül magától visszahúzódik.
Ön szerint, mi okozhatja ezt az elváltozást? Én először gombás fertőzésre gondoltam, de nem viszket és magától el is múlik.
Mivel fogamzásgátló tablettával védekezünk aggódom, hogy én is elkaphatom ezt a betegséget. Sajnos évek óta rendszeresen visszatérő Candida fertőzésem van. Lehetséges, hogy a páromon ez így jön elő? Nőgyógyászom szerint, kicsi az esély arra, hogy miattam megfertőződjön, de ha mégis, akkor az viszketéssel együtt jelentkezne.
Amikor kiújul a Candida fertőzésem rendszerint Mycogal, illetve Gyno-prevaryl kúpokat használok, ami elejében hatásos is volt, ám az utóbbi időben előfordult, hogy a kúpok használata után enyhén véres váladék folyt a hüvelyemből, illetve utána sokszor napokig égő, fájó érzés maradt vissza a hüvelybemenetnél.
Esetleg lehetséges, hogy ez a fájdalom is a párom betegségétől van, és nem is a kúp mellékhatása?
Válaszát várva, köszönettel!

| Candida, folyás, hüvelygyulladás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(februári)   InforMed

Nem lehet, hogy párja a kúp miatt beteg?
Párja menjen bőrgyógyászhoz, Ön, pedig nagyon vigyázzon a higiénére, s szintén menjen orvoshoz.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2009-02-08 21:24:06
| Candida, folyás, hüvelygyulladás

Web Design & Development Prowebshop