Láz, köhögés, kiütés - 8 hónapos keresztfiam

Kérdés:  8 hónapos keresztfiamnak 2 napig tartó 39 fokos láza volt, köhög, rossz közérzete van, hány és megy a hasa.
Az orvos azt mondta, hogy megfázott fürdetés közben, és jön a foga. Cefazolint írt fel neki, melyet sziruppal vesz be. A láza lement, viszont estére apró pöttyök jelentek meg az egész kis testén.
Erre a doktor azt mondta, hogy himlős és sütőtökmérgezése van. A pöttyök másnapra lementek. Azt szeretném kérdezni, hogy valójában mi is a baja, mert félek, hogy félrekezelik, mivel az interneten rámentem a Cefazolin mellékhatásaira és a tünetek sokban megegyeznek. Lehet gyógyszerallergia?
Válaszát előre is köszönöm!

| láz, kiütés
| Vígh, E.; Az Orvos válaszol - Dr. Vígh Elek 2009 ;14(februári)   InforMed

Kedves Kérdező!
Látatlanban természetesen nem lehet diagnózist fölállítani, mindenesetre az orvosuknak figyelemre méltó fantáziája van. De remélem, a baba ennek ellenére már jobban érzi magát.
Üdvözlettel,

Kapcsolódó cikkek a Beteg gyermek, láz rovatban olvashatók.

2009-02-10 22:23:19
| láz, kiütés

Közönséges nátha

A nátha a légutak heveny, általában láz nélkül zajló, vírusok által okozott gyulladása. A fertőzés a légutakban bárhol kialakulhat. Tünetei az orrdugulás, orrfolyás, tüsszentés, torokfájás, köhögés és könnyezés.


Paraneopláziás szindrómák

A paraneopláziás szindrómák daganatok (leggyakrabban tüdő- és petefészek-daganatok) távoli hatása a szervezet különféle működéseire; ezek gyakran idegrendszeri működések.


3 bevált házi megoldás napallergiára

A nyári napsugarak megérkezésének sajnos nem mindenki tud egyformán örülni. Az aki napallergiától szenved, és a meleg megérkezésével azonnal pöttyök jelennek meg a bőrén is, biztos, hogy kicsit kevésbé várta a jó időt. Szerencsére vannak olyan módszerek, amikkel a napallergia tünetei enyhíthetőek, így a napallergiások is élvezhetik a nyarat.


A lázcsillapítás lehetőségeiről

A lázcsillapításnak, ha nem is a legkényelmesebb, de az egyik legegészségesebb és legősibb módja a vizes borogatás és a hűvös fürdő.


Szemféreg fertőzés

A ritka szemféreg fertőzés első ismert emberi esetéről az American Journal of Tropical Medicine and Hygiene című szakfolyóiratban számoltak be.


Web Design & Development Prowebshop