Öt napja tartó láz - 9 hónapos kislány

Kérdés:  Van egy 9 hónapos kislányom, napok óta magas láza van. Nem bírjuk lenyomni sehogy. Kúpot kap minden 6 órában, kombináljuk Nurofen sziruppal. Egyébként Antipyreticum Pro Infante kúpot kap.
5 napja tart a láza, és a háziorvosa sem tud mit csinálni. Panaszmentes a kicsike, mert nem köhög, nem folyik az orra sem. Csak magas láza van. Próbáltuk a hűtőfürdőt szegény 1 órát volt a hideg vízben, már sajnáltam, ezért abba hagytuk. Viszont akkor lement 37 fokra, de egy pár óra múlva megint felment. Azóta is lázas, félek, hogy ennek nem lesz jó vége. Egyébként 38,3 a láza. Egész nap alszik.
A tanácsát szeretném kérni, mit csináljak, mert félünk, hogy egyszer csak nem kell fel.

| gyermek, láz
| Seprődi, B.; Az Orvos válaszol - Dr. Seprődi Bence 2009 ;14(februári)   InforMed

Laborvizsgálatot (vér és vizelet), szükség esetén tenyésztéseket és mellkas RTG-vizsgálatot kell csinálni. Háziorvosuk adhat ehhez beutalót.

Kapcsolódó cikkek a Beteg gyermek, láz rovatban olvashatók.

2009-02-10 22:38:25
| gyermek, láz

Házi gyermekorvosok: meg kell változtatni a finanszírozást!

Meg kell változtatni a házi gyermekorvosi ellátás finanszírozását ahhoz, hogy kevesebb orvos el tudjon látni több gyermeket a szakegyesület elnöke szerint.


UNICEF: a kisgyerekek harmada rosszul táplált

Az öt évnél fiatalabb gyerekek harmada rosszul táplált vagy túlsúlyos, vagy nem kapja meg a fejlődéséhez szükséges táplálékot - figyelmeztet az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) egy kedden kiadott jelentésében, amely 20 év óta az első a szervezettől ebben a fontos témában.


Közönséges nátha

A nátha a légutak heveny, általában láz nélkül zajló, vírusok által okozott gyulladása. A fertőzés a légutakban bárhol kialakulhat. Tünetei az orrdugulás, orrfolyás, tüsszentés, torokfájás, köhögés és könnyezés.


Paraneopláziás szindrómák

A paraneopláziás szindrómák daganatok (leggyakrabban tüdő- és petefészek-daganatok) távoli hatása a szervezet különféle működéseire; ezek gyakran idegrendszeri működések.


A reggeli készülődés rémálma

Egyes családokban, ha szabad így fogalmazni, pokoliak a reggelek. Az a negyven perc, ami a gyerekek felkelése és elindulása között eltelik, kibírhatatlan is tud lenni. Amikor az ember lánya késve és szétszórtan elindul az iskola felé, azonnal látható: a reggeli készülődés bonyolult és átláthatatlan feladatrendszer egy iskolás számára.


Web Design & Development Prowebshop