Rivotril - Leszokási idő, elvonási tünetek

Kérdés:  Ha nullára csökkentettem a Rivotril használatát, lassú folyamatban, kis adagokban, mennyi idő alatt űrül ki a szervezetből? Egy évig szedtem, egyre nagyobb adagokban. Milyen káros mellékhatásai lehetnek hosszú, ill. rövidtávon?

| gyógyszer, leszokás, Rivotril
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(februári)   InforMed

Mivel a Rivotril gyorsan, 6-8 óra alatt kiürül, ha abbahagyja a szedését, már másnap nincs ilyen anyag a vérében. Lehet, hogy Önt inkább az elvonási tünetek érdeklik? Ha lassan csökkenti a mennyiségét hosszú időn keresztül, az elvonás is elviselhetőbb lesz, de a biológiain túl lesz pszichés elvonási időszak is, és azzal is számolni kell, hogy az ok, ami miatt egyszer elkezdte szedni, tehát a szorongás, lelki fájdalom azóta megoldódott-e? A káros hatás a függőség kialakulása, esetleg, mint minden gyógyszer nagyobb mennyiségben károsíthatja a májat. Mindezek miatt érdemes szakorvos segítségét is kérni, ha nagyarányú volt a hozzászokás.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerek rovatban olvashatók.

2009-02-13 12:02:24
| gyógyszer, leszokás, Rivotril

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop