Szorongás - Stressz vagy már pánik?

Kérdés:  2004-ben volt egy (szerintem) pánikrohamom! Egyszer csak szédültem, és azt hittem, mindjárt elájulok. Aztán mentők, csak megmérték a vérnyomásom és EKG-t csináltak. Minden normális volt. Azután mostanáig semmi ilyesmi nem történt. Pedig 2005-ben hosszú és gyötrelmes betegség után édesanyám elhunyt. Végig (a napi 12 órás munka mellett) ápoltuk majdnem a sajnálatosan bekövetkezett haláláig.
Most két napja (2009. februárjában) mentem a munkahelyemre a villamoson és egyszer csak szívdobogás jött rám, levert a víz. Felhívtam egy barátnőmet, hogy beszéljen hozzám és elmúlt. Az egész tartott 2-3 percig. Azóta (két napja) ideges vagyok egyfolytában. Ma vettem Magnézium tablettát, azt olvastam a betegtájékoztatón, hogy enyhe szorongásra, idegességre jó. Nekem ezek a tünetek jelentkeztek.
Hozzáteszem, mostanság sokat dolgoztam és van, hogy kilátástalan a helyzet a munkahelyen. Sokat voltam egyedül, és be is fordultam kicsit. Sok mindenben a rosszat látom. Az is eszembe jutott, hogy csak sajnáltatom magam. Nem tudom, hogy ez pánik, vagy stressz?
Előre is köszönöm válaszát!

| pánik, stressz
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(februári)   InforMed

Ennyiből én sem tudom eldönteni, hogy pánik vagy stresszhatás, szerintem szorongás, de mindhárom jelenség pszichiáter hatáskörébe tartozik, aki személyes vizsgálat után majd eldönti.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2009-02-13 12:02:24
| pánik, stressz
hirdetés