Állkapocs-ízületi panaszok

Kérdés:  A fent említett állkapocsproblémámat nagyon szépen meggyógyította a PROENZI3 rendszeres szedése, csak sajnos most látom, hogy a glükozamin és kondrolit tengeri állatokból származik. Ez nagy baj, mert elveim ellen van. Nem eszem állati termékeket, ezért az a kérdésem, hogy szintetikus változatban létezik-e vajon ez a két összetevő. Vagy saját csontjaimból nyerjek ki valahogyan ilyesmit?

| gyógyszer
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(februári)   InforMed

Ha már meggyógyította, akkor nem kell mást szedni, ha nem, kérje háziorvosától Condrosulf (chondroitin kénsav) és/vagy Dona (glukózamin) felírását. Ezek szintetikus készítmények.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerek rovatban olvashatók.

2009-02-16 13:56:10
| gyógyszer

A WHO világszerte megkezdte a koronavírus ellen esetleg alkalmazható gyógyszerek vizsgálatát

A COVID-19 fertőzés ellen még nincs vakcina, de a járvány miatt már meglevő gyógyszerekkel végeznek világszerte klinikai kísérleteket.


Veszélyes készítményt reklámoznak az interneten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága.


Három-négy hónap, míre a koronavírus vakcinát embereken tesztelhetik.

Négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik jelen pillanatban, és közülük a legígéretesebbet valószínűleg három-négy hónapon belül embereken is tesztelni fogják - közölte szerda este a (WHO) vezető kutatója.


WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód

Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint "áttörő" jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Web Design & Development Prowebshop