Pszichiátriai gyógyszer hatása egészséges emberre

Kérdés:  Szeretném tudni, hogy az egyes pszichiátriai gyógyszerek mindenkire (betegre, egészségesre) egyformán hatnak-e? Ha nem, miért nem? Elvileg ugyanazt a hatást kell kiváltani mindkét esetben.
További kérdésem, mert nem értem, pszichiátrián tapasztaltam ilyet, bekerül valaki, normális ember benyomását kelti, aztán ahogy elkezdik gyógyszerezni, egyre inkább hasonlít egy félőrültre. Ez lehet terápia, mert nagyon ijesztő?
Köszönöm, ha választ kapok a kérdéseimre.

| gyógyszer
| Bezzegh, É.; Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2009 ;14(februári)   InforMed

Nem tudom, konkrétan mely pszichiátriai gyógyszerre gondol? Például ha egészséges ember venne be szorongáscsökkentőt, talán erőteljesebb lenne a hatás, mintha szorongó beteg veszi be, de miért is tenné?
Azt tudnia kell, hogy a pszichiátriai gyógyszereket és az összes többi gyógyszert is mielőtt forgalomba kerülnének, előtte sok évvel egészséges önkéntesek kipróbálják és a legfontosabb, hogy nem szabad káros hatásúnak lenniük.
Kívülállóként nem tudhatja, hogy ha valaki valamilyen probléma miatt bekerül pszichiátriai osztályra, mi játszódik le benne, és mi miatt kell gyógyszert szednie. Valószínűnek tartom, hogy a gyógyszerek mellékhatásaira gondol, amik így megijesztették, a kezelőknek viszont ismereteik, és tapasztalataik alapján mérlegelniük kell, hogy a betegség gyógyítása szempontjából melyik a leghatékonyabb gyógyszer, ami még viszonylag jól tolerálható.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerek rovatban olvashatók.

2009-02-17 18:04:44
| gyógyszer

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segít...


Web Design & Development Prowebshop