Menzesz kimaradt - 38 éves nő

Kérdés:  38 éves asszony vagyok, már 3 napja késik a menzeszem. 20 éve Rigevidon tablettát szedek kisebb kihagyásokkal, ami azt jelenti, hogy két gyerekem születése előtt volt a szünet. Egy éve megváltozott a menzesz, nem a napok, hanem a mennyiség miatt, vagyis alig volt szinte, kevés a megszokottnál. Terhesnek nem érzem magam, alhasam már két napja időközönként fáj, de nem vészes, igaz meg is vagyok fázva. Volt már egyszer, hogy nem jött meg, de rákövetkező hónapba jelentkezett, igaz kis mennyiségben, és nyugodt voltam, mert a tesztet elvégeztem, de nem mutatott terhességet.
Kérem a tanácsát mi a teendőm?

| fogamzásgátlás, tabletta
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(februári)   InforMed

Sok nő pont ezért szed tablettát, s nem a védelem miatt. A vérzés lecsökkenése, vagy akár teljes kimaradása nem gond, ha abbahagyja, 3-6 hónap múlva visszaáll. Most a tabletta vezérli a méhnyálkahártyát és nem a petefészke.
Semmi jelentősége sincs. Az injekciót nyugati betegeink a vérzés teljes kimaradása miatt választják.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a tablettáról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás, abortusz rovatban olvashatók.

2009-02-17 18:16:33
| fogamzásgátlás, tabletta

Fogamzásgátlás a szoptatás idején

A legtöbb fogamzásgátlási módszer nyugodtan alkalmazható szoptatás alatt. Néhány hormonális módszer azonban ártalmas lehet az újszülöttre, illetve károsan hat a tejtermelésre is.


Fogamzásgátlás és a férfiak

A férfiak egyharmadát nem érdekli, melyik fogamzásgátló módszer okoz kellemetlenséget a nőknek, az óvszer használatát viszont tízből nyolcan kényelmetlennek, sőt vágyölőnek tartják.


A bőr és a fogamzásgátlók

Amikor megjelentek az „antibébi” tabletták, olyan változásokat indítottak el, amelyeknek talán ma sem látjuk át minden következményét. Szinte teljesen szétvált a szerelmi élet és az utódnemzés, ami alapvetően változtatott meg társadalmi szokásokat, sőt, sokak erkölcsi felfogását is – ami kevés más gyógyszerről mondható el.


A trombózis valós veszély fogamzásgátlók szedése során

A fogamzásgátló tabletták szedésének sokféle negatív következménye lehet. Ezek egyike a trombózis. Mennyire vagyunk tisztában azzal miről is beszélünk ilyenkor, milyen komoly következményekkel jár, illetve mekkora a kialakulásának tényleges esélye?


Okostabletta

Sok skizofrén vagy depressziós beteg rendszertelenül szedi a gyógyszerét. Az okos tabletta tájékoztat arról, hogy lenyelték-e, ezzel talán javul majd a betegek együttműködése.


Web Design & Development Prowebshop