Terhesség - E coli

Kérdés:  Terhességem 18. hetében nőgyógyászom hüvelyi vizsgálat során rákszűréshez mintát vett, ami közben nagyon erős és váladékos vérzés indult azonnal. Kétszer voltam vérzés miatt kórházban, vetélés gyanúval, de tulajdonképpen meg sem vizsgáltak 3 hétig. A WC-k higiéniája sem volt megfelelő. Minimális folyásom korábban is volt, de nem foglalkoztak velem. A jelenlegi vizsgálat eredménye: E coli a hüvelyben.
Veszélyezteti a babámat a fertőzés? Férjem elkaphatta? Ha őt nem kezelik, visszafertőzhet? Létezik, hogy régebb óta fenn áll a probléma, és a babámnak baja eshet? Milyen terápiát javasol?

| terhesség, Coli-fertőzés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(februári)   InforMed

Jobb lett volna a rákszűrést és a hüvelytisztaság vizsgálatot már a gyermekáldás tervezésekor elvégezni. A hüvelygyulladás erős vérzékenységgel jár, ezt nehéz elkülöníteni egy esetleges kezdődő abortusz tüneteitől.
Antibiotikummal a kismamáknál is megszüntethető ez az állapot. A férje menjen el bőrgyógyászhoz, őt is meg kell nézni. Legjobb, ha a szexet mellőzik.
A magyar kórházakról jobb nem beszélni! De erről nem a személyzet tehet. Horváth Ágika bezárta a kórházak felét, a maradék nem kapja meg a fenntartásához szükséges összeget, mind csődben van. A személyzet nem fizetést kap, hanem éhbért, nem kapnak embert. Takarítónőt pláne nem. Viszont Ön, meg a munkáltatója ugyanannyit fizet a békánál lévő ellátásért biztosításként.....
A babája nincs veszélyben, a magzatburkon nem jut át a fertőzés, a szülésig, pedig meg fog gyógyulni. Nem kell félnie!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a várandósságról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés Rizikófaktorok rovatban olvashatók.

2009-02-20 19:22:49
| terhesség, Coli-fertőzés
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop