Szívritmuszavar - 35 éves nő

Kérdés:  Én egy 35 éves nő vagyok, 2-3 évvel ezelőtt pánikbeteg lettem, amit megelőzött EKG, szívultrahang, vérvétel - pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg. A pánikbetegséget kezelték autogén tréninggel, gyógyszerrel, és úgy érzem, többé-kevésbé tünetmentes vagyok, vagyis gyógyszer nélkül élek. De a szívem nagyon sokszor ver össze-vissza - extrasystole, azt hiszem így hívják. Van, hogy hetekig, hónapokig semmi, és utána újra előjön, és borzasztó kellemetlen.
2007-ben voltam kardiológusnál, aki csekély sinus tachicardián kívül nem állapított meg semmit. Szívultrahangom már 2 alkalommal is negatív lett. Azt mondták, nem szervi eredetű. Szedjek, ha tüneteim vannak Betalocot. Ezzel az a problémám, hogy a vérnyomásom és alapjáraton a pulzusom is alacsony 104/68/70, erre nem merek bevenni bétablokkolót.
Ön mit javasol, vagy inkább mi lehet ez? Talán idegi alapon még mindig? Az is érdekes, hogy általában időváltozáskor és menstruáció előtt szokott jelentkezni, de akkor majdnem egész nap, ami rendkívül kellemetlen és rémisztő. Van, hogy csak egy-egy nagyobb ütés, van, hogy egy egész sorozat. Nem tudom, mit tegyek! Félek, hogy ez valami komoly dolog lehet, és esetleg életveszélyes dolog!
Válaszát előre is köszönöm!

| szorongás, ritmuszavar
| Szendei, K.; Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(februári)   InforMed

Nem a szíve beteg, ritmuszavara is idegrendszeri alapú. Alkalmanként, ha segít, nyugodtan bevehet egy kis bétablokkolót, esetleg szorongásoldót.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2009-02-23 13:39:18
| szorongás, ritmuszavar

Web Design & Development Prowebshop